Previous Next

Döntetlen a nyitányon

Csapatunk 1-1-es döntetlent játszott a vendég Aqvital FC Csákvárral a Merkantil Bank Liga 22. fordulójában, az első tavaszi játéknapon.

 

 

Skribek Alen bemutatkozása majdnem tökéletesre sikerült. A tökéletességhez legfeljebb a "győztes gól" jelző hiányozhat, szélsőnk azonban így sem lehet csalódott. A 63. percben csereként lépett pályára, kilenc perccel később pedig a némi szerencsével elé kerülő labdát higgadtan gurította a bal alsó sarokba, vezetéshez juttatva a mieinket. (1-0) 

Nem ez volt az első olyan helyzetünk a mérkőzésen, amelyből előnyt szerezhettünk volna. Az első félidőben Kovács Dávid lépett ki Zsolnai Richárd indítása után, ám kissé kiszorított helyzetből nem tudott betalálni, Markek Tamás védett. A másik oldalon Póser Dánielnek nem volt ilyen komoly védenivalója, védekezésünk jól működött, a többnyire nálunk lévő labdával viszont előrejátékban nem mindig találtunk áttörési pontokat.

A szünet után sokáig kevés említésre méltó esemény történt. Ebben az időszakban a Csákvár tűnt kezdeményezőbbnek, Tamás Nándor elfutásai a jobbszélen olykor veszélyt teremtettek, az utolsó húsz percre mégis mi fordulhattunk előnnyel. Sőt, növelhettük is volna azt, ha Skribek beadása és Ihrig-Farkas Sebestyén perdítése után a labda nem kifelé pattant a kapufáról. 

Az első gólunkra nem rúgtuk rá a másodkat, a vendégek pedig a 85. percben egy hajszálpontos távoli lövéssel egyenítettek. (1-1) Mim Gergely valószínűleg élete gólját lőtte, a mi szempontunkból a lehető legrosszabbkor. A tavaszi nyitányon tehát egy pont jutott számunkra egy olyan mérkőzésen, amelyben lehetett volna több is, ám az összképet és a tabellán elfoglalt pozíciónkat tekintve nincs okunk keseregni.

 

Merkantil Bank Liga, 22. forduló
Budafoki MTE-Aqvital FC Csákvár 1-1 (0-0)
BMTE Stadion, vezette: Káprály Mihály (Szilágyi N., Horváth Z.)

Gólszerzők: Skribek ('72) ill. Mim ('85)

BMTE: Póser - Opavszky, Vaszicsku, Romić, Kirják - Filkor, Oláh B. - Zsolnai, Kulcsár K. (Ihrig-Farkas '73), Szabó M. (Skribek '63) - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Csákvár: Markek - Nándori (Mim '63), Albert I., Tányéros - Tamás N., Kocsis B., Madarász, Mészáros (Daru '76), Galambos - Sejben V., Baracskai (Pratsler '76)
Vezetőedző: Visinka Ede

Szponzoraink