Previous Next

Döntetlen a diósgyőri főpróbán

A bajnoki rajtot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésen csapatunk 2-2-es döntetlent játszott az élvonalbeli DVTK otthonában.

 

 

Nyolc nappal a bajnoki rajt előtt csapatunk az élvonalban szereplő Diósgyőr otthonában tartott főpróbát. Az első húsz percben a mieink többnyire védekezésre kényszerültek, ám védőink rendre jó ütemben vetődtek a labda útjába, így a hazai lövések után a labda nem jutott el Kovács Zoltán kapujáig. A 16. percben, Dusan Brković fejesénél már igen, ám kapusunk nagyot vetődve védett.

A folytatásban egyre többször jutottunk el a DVTK tizenhatosának közelébe, egy alkalommal Kulcsár Kornélt szerelték a védők az utolsó pillanatban. A 28. percben mégis az NB I-es rivális szerzett vezetést: Florent Hasani 28 méterről, ballal vállalkozott lövésre, a labda pedig elsuhant Kovács kezei alatt és a hálóban landolt. (1-0) Hat perccel később ismét a koszovói középpályás próbálkozott, ám a jobb alsó sarokba tartó labdát kapusunk ezúttal oldalra ütötte.

A 35. percben pedig kiegyenlítettünk. Kulcsár jobbról, szabadrúgásból ívelt a kapu elé, a diósgyőri védővel ütköző Króner Martin mellkasáról lepattant a labda, Szabó Máté pedig balról, éles szögből, mintegy 10 méterről a rövid sarokba lőtt. (1-1)

A játék képe a fordulás után sem változott: a DVTK birtokolta többet a labdát és kezdeményezőbb volt, ám csapatunknak is voltak veszélyes támadásai. A 72. percben aztán Tamás Márk bal oldali gyors bedobása után Prosser Dániel villant, egy csellel lövőhelyzetbe hozta magát és az ötös bal csücskének közeléből Kovács lábai között lőtt a kapuba. (2-1)

A 92. percben viszont másodszor is egalizáltunk. Vankó Imre egy jobb oldali szöglet során lekészítette a labdát Soltész Istvánnak, az ő beadására pedig középen Filkor Attila érkezett remek ütemben és hat méterről a hálóba belsőzött. (2-2)

A mieink döntetlennel hangoltak a jövő vasárnapi, Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni bajnoki mérkőzésre.

 

 

Felkészülési mérkőzés
DVTK Stadion, Diósgyőr
Diósgyőri VTK-Budafoki MTE 2-2 (1-1)
Gólszerzők:
 Hasani ('28), Prosser ('72) ill. Szabó M. ('35), Filkor ('92)

DVTK: Danilović - Vági , Brković, Tamás, Juhar - Szabó B., Shestakov, Hasani, Adukor, Zsolnai R. - Prosser
Csere: Antal B. (k), Orosz D., Orosz M., Tóth B., Szűcs K., Bacsa
Vezetőedző: Fernando Fernandez

BMTE: Kovács Z. - Opavszky, Króner, Romić, Kirják - Filkor, Oláh B. - Kovács D., Kulcsár, Szabó M. - Horváth R.
Csere: Olasz B. (k), Margitics, Vaszicsku, Vass M., Soltész, Vankó, Ihrig-Farkas
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Szponzoraink