Previous Next

Dominancia és gólok

Harmadik szlovéniai felkészülési mérkőzésünkön 3-0-ra nyertünk a másodosztályú NK Jadran Dekani ellen.

 

 

A már-már szokásosnak mondható eső ezúttal elkerülte Kranjska Gorát, a korai BMTE-gól viszont menetrendszerűen érkezett.

A 7. percben egy szépen felépített támadás végén Ihrig-Farkas Sebestyén jobbról adott középre, a jó ütemben érkező Zsóri Dániel pedig a kapuba továbbított. (1-0) Fiatal támadónk egymást követő harmadik mérkőzésén volt eredményes. 

A találkozó nagy részében csapatunk uralta a játékot és helyzeteket dolgozott ki. A szlovén másodosztályú NK Dekani csekély veszélyt jelentett a kapunkra. Bese Balázsnak és Póser Dánielnek sem akadt komoly védenivalója a kilencven perc során. 

Az 55. percben Szabó Máté és Lőrinczy Attila összjátéka után dupláztuk meg előnyünket. Szélsőnk visszagurítása után Lőrinczy 23 méterről lőtt a jobb alsó sarokba. (2-0)

A 3-0-s végeredményt Takács Ronald állította be a 86. percben. A jobbszélen Skribek Alen kapott remek labdát, aki a védelem mögé került és kihagyhatatlan helyzetbe hozta társát. Takács néhány méterről passzolt az üres kapuba.

"Többnyire domináltunk a mérkőzésen, amelyen agresszív csapat volt az ellenfelünk" - kezdte értékelését Csizmadia Csaba vezetőedző. "Szerettem volna látni, hogyan működik a letámadásunk, illetve miként alakítunk ki helyzeteket az ellenfél kapuja előtt. Sok lehetőségünk volt és megint szépen kidolgozott akciók végén rúgtunk gólokat."

A mieink legközelebb szombaton, a szintén szlovén másodosztályú NK Radomlje ellen lépnek pályára.

 

Felkészülési mérkőzés
Budafoki MTE-NK Jadran Dekani 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Zsóri ('7), Lőrinczy A. ('55), Takács R. ('86)

BMTE: Bese B. - Fekete, Margitics, Romić, Kirják - Micsinai, Soltész I. - Ihrig-Farkas, Kulcsár K., Szabó M. - Zsóri
Pályára lépett még: Póser (k), Iharos, Vaszicsku, Oláh B., Filkor, Medgyes S., Takács R., Lőrinczy A., Skribek

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

 

Szponzoraink