Previous Next

Teljes kerettel folytatódott a heti felkészülés

Korábban sérüléssel bajlódó játékosaink, Gubacsi Zoltán, Ihrig-Farkas Sebestyén és Mervó Bence is a csapattal edzenek.

 

 

Bajnoki mérkőzést legutóbb március 17-én, a Békéscsaba ellen játszottak a mieink (2-1), ám ahogy arról korábban már beszámoltunk, az azóta eltelt napokban sem állt meg a munka a BMTE Stadionban.

"Válogatott szünet ide vagy oda, a múlt héten is abban a ritmusban készültünk, mint olyankor, amikor vasárnap bajnoki mérkőzést játszunk" - számolt be az elmúlt időszakról Csizmadia Csaba. "Azok a játékosok, akik fáradtabbak voltak, valamivel több pihenőt kaptak, mert nem szeretnénk kizsigerelni őket. Próbáltuk felmérni, hogy ki, milyen állapotban van. Játszottunk egy rendkívül hasznos edzőmérkőzést Dunaszerdahelyen, kiváló körülmények között, egy jó csapat ellen. Továbbra is tartom a véleményem, hogy az ilyen erős riválisokkal szemben lehet igazán tanulni és fejlődni. Kikaptunk ugyan a DAC-tól, ám az eredménynél sokkal fontosabb volt a mutatott teljesítmény. Képet kaphattunk azokról a futballistákról is, akik a tétmeccseken kevesebb lehetőséghez jutottak az utóbbi időben."

Játékosaink a hétvégét teljes pihenéssel és kikapcsolódással tölthették, hétfőn reggel azonban folytatódott a munka. Immár a vasárnapi, Mosonmagyaróvár elleni idegenbeli találkozó jegyében. "Nem szeretnék különösebb jelentőséget tulajdonsítani ennek a meccsnek, ugyanannyira fontos lesz, mint az összes többi" - mondta Csizmadia Csaba. "A lehető legjobban felkészülünk a feladatra és Mosonmagyaróváron maximálisan odatesszük magunkat. Remélem, hogy jó eredménnyel, pontokkal tudunk majd hazatérni."

Vezetőedzőnk hozzátette, a hosszabb ideje hiányzó Gubacsi Zoltán és Ihrig-Farkas Sebestyén már a társakkal edz, igaz, védőnk és támadónk egyelőre nem minden gyakorlatban vesznek részt. "Az ütközéseket - elővigyázatosságból - most még kerülniük kell mindkettőjüknek, de a labdás jellegű feladatokba már beszálltak, aminek nagyon örülünk. Micsinai Miklós is felépült sérüléséből, úgyhogy ilyenkor jó dolgozni, amikor van 22 mezőnyjátékos és három kapus a keretben."

Csizmadia Csaba azt is elmondta, a januárban térdműtétet átesett Mervó Bence teljes értékű munkát végez a csapattal és már a fizikai állapotán múlik, hogy mikor léphet pályára. Combműtétje után Filkor Attila külön, klubunk erőnléti edzőjével készül. 

 

 

Szponzoraink