Previous Next

Csak jöjjünk ki a gödörből mihamarabb - Csizmadia Csaba

Megtartotta első edzését Csizmadia Csaba, aki megbízott vezetőedzőként irányítja csapatunkat az őszi szezon végéig, Oláh Lóránt segítségével.

Csizmadia Csaba edző

Mi volt az első gondolatod, miután megtudtad, hogy te veszed át a csapat irányítását?

Még szerencse, hogy ültem, amikor közölték velem a hírt, mert elestem volna… Váratlanul ért a felkérés, de próbálok úgy tekinteni rá, mint egy újabb feladatra az életemben. Sajnáltam Vitelki Zoltán távozását, mert szakmailag és emberileg is sokat jelentett számunkra. Mindig jól felkészítette a csapatot, de sajnos az eredmények nem jöttek és ilyenkor tudjuk, hogy mi szokott következni. Sok esetben a szerencse is elpártolt tőlünk, a vezetőség pedig úgy döntött, hogy váltani kell.

 

Kedden délelőtt meg is tartottad az első edzésedet a BMTE vezetőedzőjeként. Milyen volt?

A kinevezésem és az edzés után is nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam, ami nagyon jól esett. A játékosok maximális odafigyeléssel végezték a gyakorlatokat, mi pedig a stábbal igyekeztünk egy kicsit oldani a hangulatot.

 

Ez lehet most a legfontosabb feladat? Rendet rakni a lelkekben?

Igen, próbáljuk valamelyest feldobni a játékosokat, akiket érthető módon megviseltek az elmúlt időszak történései. Szerették Vitelki Zoltánt, elfogadták őt, de most tovább kell lépnünk és vissza kell találnunk a siker ösvényére. A futball része a változás, játékosként sokszor átéltem ezt, ismerem a helyzetet. Sok időnk azonban nincs arra, hogy a sebeinket nyalogassuk, jön a következő mérkőzés, tovább kell jutnunk Szekszárdon a Magyar Kupában.

 

Több olyan mérkőzést játszottunk az elmúlt hetekben, amikor egyértelműen jobban futballoztunk az ellenfelünknél, mégis vereséget szenvedtünk. Ezek után mennyiben kell változtatni a játékstílusunkon?

Valóban, ez a csapat taktikailag fegyelmezett és labdabiztos volt. Előrelépett az elmúlt hónapokban, jól játszottunk, csak éppen nagyon kevés pontot szereztünk a bajnokságban. Nüanszokon múlott, de valami plusz hiányzott a befejezéseknél. Ebben kell javulnunk. Megtalálni azokat az apróságokat, amikkel a magunk javára tudjuk fordítani a mérkőzéseket. És akkor a szerencsénk is megfordul majd, amivel sokszor hadilábon álltunk.

 

Mekkora lehetőséget jelent ez a kinevezés a te életedben, sportpályafutásodban?

Nem számítottam erre a lehetőségre. Az életem hétfő óta 180 fokos fordulatot vett, de azt gondolom, ez egy kellemes probléma. A térdsérülésemből adódóan azon a lehetőségen is el kell gondolkodnom, hogy ha edzőként sikerül jó eredményeket elérnem a csapattal, akkor befejezem a játékos-pályafutásom. Több nyitott kérdés van még ebben a történetben, egyelőre annyi biztos, hogy az őszi szezon végéig szól a megbizatásunk Oláh Lóránttal, minden másról ráérünk ezután beszélgetni. Ez egy komoly feladat, én pedig igyekszem élni a lehetőséggel. Csak jöjjünk ki a gödörből mihamarabb!

Szponzoraink