Previous Next

Khiesz Kornél

 

Későn ébredtünk a Soroksár ellen

 

Vezetőedzőnk, Vitelki Zoltán ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára a Soroksár ellen, mint egy héttel korábban Siófokon és az első percek játéka alapján abban bízhattunk, hogy ezúttal nem csak helyzetekig jutunk. Hiába veszélyeztettük azonban Pölöskei Péter révén már korán az ellenfél kapuját, a 8. percben a vendégek szereztek vezetést. Tamási Zsolt szöglete után az előrehúzódó hátvéd, Bor Dávid fejelt a kapunkba. (0-1) A soroksáriak támadásban maradtak és a félidő közepén újabb gólt szerezhettek volna, de Oláh Bálintnak sikerült mentenie a gólvonal közelében. A 32. percben viszont már ő is tehetetlen volt. Lakatos István húzott el a jobbszélen és a kiszolgáltatott helyzetben lévő Póser Dániel lábai között gurított a hálóba. (0-2) A játékrész utolsó perceiben valamelyest átvettük a mérkőzés irányítását és Khiesz Kornél csúsztatása már jelezte, még nem lefutott a meccs. A soroksáriak kapusa, Kovács Dániel nagyot védett.

 

A szünetben Vankó Imre helyére Boros Gábor állt be, néhány perccel később pedig ígéretes helyzetben fejelhetett, de Kovács ezúttal is hárított. A túloldalon Kundrák Norbert hagyott ki nagy lehetőséget egy balról jövő beadás után. Az 59. percben sikerült szépítenünk, Khiesz szépen fordult le emberéről és a balösszekötő helyének közeléből laposan rúgta el a labdát a hosszú alsó sarokba. (1-2) A folytatásban igyekeztünk nyomás alá helyezni a Soroksár védelmét, mindkét oldalról érkeztek a beadások, ám hiába voltunk fölényben a meccs ezen szakaszában, nem sikerült egyenlítenünk. Sőt, a 83. percben Pölöskeit kiállította a játékvezető, mert ollózó mozdulatánál megrúgta Gyömbér Gábort.

 

Csapatunk emberhátrányban is ment előre, de komoly helyzetet ekkor már nem tudott kialakítani. A 93. percben pedig a Soroksár újra betalált, a csereként beállt Albert Ádám üresen maradt a tizenhatoson belül és higgadtan váltotta gólra a lehetőséget. (1-3)

 

A Soroksár megérdmelten nyerte meg a mérkőzést- mondta a lefújás után Vitelki Zoltán. Nekünk csak periódusaink voltak, ami kevés ahhoz, hogy három pontot szerezzünk. A második félidőre jöttünk ki úgy, ahogy megközelítőleg elvártam, de akkor sem tudtuk azt a játékot nyújtani, amire valójában képesek vagyunk. Próbáltunk javítani, nyomást gyakorolni az ellenfélre, ez egy gólig sikerült is. Voltak még kapu előtti kavarodások, amikből nem mi jöttünk ki jól.

 

A BMTE legközelebb szerdán, 19 órától a Csákvár vendégeként lép pályára.

 

Budafoki MTE-Soroksár SC 1-3 (0-2)

BMTE Stadion, vezette: Bogár Gergő (Horváth Zoltán, Hofbauer Roland)

 

Budafoki MTE: Póser - Margitics, Khiesz (Veszelinov 81'), Oláh, Lakatos - Vass M., Filkor - Kercsó (Micsinai 76'), Kovács D., Vankó (Boros, a szünetben) - Pölöskei P.

Vezetőedző: Vitelki Zoltán

 

Soroksár SC: Kovács D. - Gárdos, Gyömbér, Valencsik, Bor - Huszák, Tamási (Lőrinczy 68')- Orosz, Frőhlich (Albert 85'), Lakatos I. (Derekas 58') - Kundrák

Vezetőedző: Lipcsei Péter

 

Gólszerzők: Khiesz (59') ill. Bor (20'), Lakatos I. (32'), Albert (90+3')

Sárga lap: Vass (57'), Margitics (76'), Veszelinov (85') ill. Bor (69')

Kiállítva: Pölöskei (83')

 

Szponzoraink