Previous Next

Budafoki MTE SZolnok

 

Budafoki MTE - Szolnoki MÁV FC

2-1 (2-0)

 

Végre nyertünk!

A 17. fordulóban a 3. helyezett Szolnokot láttuk vendégül a BMTE Stadionban. Már az első perctől mi irányítottunk, birtokoltuk a labdát. A mezőnyfölényünk a 17. percben góllá is érett: Csizmadia végzett el egy szabadrúgást 20 méterről, ami a bal alsó sarokban kötött ki. (1-0).
Továbbra is támadásban maradtunk, próbálkoztunk a szélén és közepén is feltörni a szolnokiak védelmét. A félidő vége előtt ismét szabadrúgáshoz jutottunk kecsegtető pozícióból. A labda mögé ismét Csizmadia állt de ezúttal a kapu jobb sarkát választotta, így már kettővel vezettünk. (2-0).
A második félidőben már följebb tolta a védekezését a vendég gárda, azonban nem tudtak helyzetet kialakítani. Az 55. percben 11-eshez jutott ellenfelünk, melyet Tóth László értékesített. (2-1).
A meccs további részében mezőnyjáték dominált, a hazai csapatnak volt még 1-2 lehetősége, de az eredmény már nem változott.

 

Tóth Bálint:
“Ismét nagyot küzdött a csapatunk, megérdemelten nyert, mert az akarat mindennél többet ért ezen a mérkőzésen. Az volt a célunk, hogy felborítsuk a papírformát, mert nehéz helyzetben vagyunk.”

Balogh Pál:
“Az első félidőben nagyon sok egyéni hiba jellemezte a játékunkat, így lényegében saját magunknak tettük nehézzé a találkozót. A szépítő gólunk után próbáltunk úgy futballozni, ahogy az elvárható, de a lelkes hazai védekezésnek nem találtuk az ellenszerét.”BMTE Stadion, 200 néző

Vezette: Berényi Tamás (Szalai Dániel, Iványi István)

 

BMTE: Somogyi – Harsányi, Vaszicsku, Csizmadia, Vég – Kercsó, Vass, Filkor, Ihrig (Khiesz 79.p.) – Nagy T. (Vasziljevics 82.p.), Fekete (Vankó 59.p.)

SZOLNOK: Gazsi – Molnár, Balogh, Horgosi, Papp (Katona 81.p.) – Kenderes, Tóth, Pantovic, Lakatos – Nyerges (Jasarevic 68.p.), Tóth

 

Gól: Csizmadia (2) ill. Tóth

Sárga lap: Vaszicsku, Vasiljevics ill. Lakatos, Horgosi, Pantovic

 

Szponzoraink