Previous Next

Budafoki MTE - MTK Budapest

Vereség az éllovastól

 

A nagy esőzés miatt a pálya megnehezítette a csapatok dolgát, nem alakulhatott ki folyamatos játék a mérkőzés során.

A mérkőzést nagyon jól kezdtük, hiszen a 4. percben megszereztük a vezetést: egy bedobás után Vaszicsku csúsztatta meg a labdát, ami Csizmadia elé került, aki elemi erővel bombázott a bal felső sarokba 11 méterről. (1-0)

Ahogy várni lehetett, a vendégek domináltak a mérkőzés során, azonban nem tudták feltörni a hazaiak védekezését egészen a 44. percig, amikor egy szöglet utáni lecsorgó labdát Talabér lőtt a kapuba. (1-1)

A második félidőben Vass Ádám szerezte meg a vezetést az MTK-nak egy 25 méteres átlövésével.  (1-2) A gól után kettőt cserélt Gálhidi György, és a két új játékos hozta össze az egyenlítő gólt: Fekete ugratta ki Kovácsot, aki higgadtan passzolt a kapuba. (2-2)

A 82. percben azonban megszerezte a győztes gólt az MTK: Vass Patrik vihette ziccerben a labdát Somogyira, aki mellett eltolta a labdát és a léc alá bombázott. (2-3)

 

Gálhidi György: "Küzdőszellemből jelesre vizsgáztunk, és egyes időszakokban a játékunk is rendben volt. De nagyon fáj a vereség, mert kettő kettő után bíztam a pontszerzésben. Az MTK a szünet után jól váltott, kiszámíthatatlanul futballozott, és könyörtelenül megbüntette a hibáinkat."

Feczkó Tamás: "Nagyszerű játékosokkal dolgozhatok. Minden körülményhez jól alkalmazkodnak, igazi csapatként tudnak küzdeni egymásért. A második félidőben harminc-negyven százalékban volt alkalmas a pálya a folyamatos játékra, és ezt ki tudtuk használni."

 

BUDAFOKI MTE – MTK BUDAPEST 2–3 (1–1)

BMTE Stadion, 400 néző. 
Vezette: Veizer Roland (Csatári Tibor, Márkus Péter)

 

BMTE: Somogyi – Margitics, Csizmadia, Vaszicsku, Vég – Ihrig-Farkas (Fekete M., 61.), Vass M., Veszelinov (Kovács D., 61.), Forgács P. – Kercsó, Pölöskey P. (Kokenszky, 75.)

MTK: Fadgyas – Katona M., Gengeliczki, Talabér, Deutsch B. – Vass P. (Kulcsár T., 88.), Kanta J. (Farkas B., 77.), Vass Á., Takács R. – Torghelle, Lencse (Borbély, 83.)

 

Gól: Csizmadia, Kovács ill. Talabér, Vass Á., Vass P. 

Sárga lap: Vass P., Lencse, Borbély

 

Köszönjük szurkolóink támogatását!

Szponzoraink