Previous Next

0-2-ről álltunk talpra és győztük le a Mosonmagyaróvárt

 

Vég Bence, Kovács Dávid és Gohér Gergő góljával fordítottunk és 3-2-re nyertünk a Mosonmagyaróvári TE ellen a Merkantil Bank Liga 11. fordulójában.

 

BMTE MOTIM

 

Hullámvasúton ültek mindazok, akik a gyönyörűen kivilágított BMTE Stadionban töltötték a szerda estéjüket. És láthattak egy fordulatokban gazdag, végig izgalmas mérkőzést, amely végül budafoki sikerrel zárult. Pedig nem így indult, az első negyedórában megjártuk a poklot, szűk két percen belül két gólt kaptunk. A 13. percben előbb Sziklási Gergely vette be fejjel a kapunkat egy szöglet után, majd a középkezdést követően átrohantak rajtunk a vendégek és Kovács Ádám lövésével már 2-0-ra vezetett a Mosonmagyaróvár.

 

Kellemetlen pillanatok voltak ezek és úgy tűnt, valamelyest a játékosainkat is megfogta a rossz kezdés okozta hátrány. Ám ahogy teltek a percek, a mieink kezdtek megnyugodni és az első félóra végén sikerült egyenlítenünk. Kovács Dávid jól vette észre a kapu elé érkező Vég Bencét, oda is emelte hozzá a labdát, védőnk fejese pedig utat talált a kapuba. (1-2) Vitelki Zoltán űzte-hajtotta csapatát, amely tovább támadott és a 36. percben kiegyenlített. Kercsó Bencét buktatták a vendégek a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Kovács váltotta gólra, higgadtan helyezett a jobb alsó sarokba. (2-2)

 

A második félidőt nagy elánnal kezdtük, kapujához szögeztük az ellenfelet és sorra alakítottuk ki a helyzeteket. Előbb Fekete Máté előtt adódott lehetőség egy szöglet után, majd Kercsó próbálkozott, de a kapufát találta el. Az 51. percben viszont góllá érett a hazai fölény. Kovács sarokrúgását követően az előrehúzódó Gohér Gergő kapásból bombázott a hálóba a tizenhatos vonalának közeléből. (3-2) Védőnknek ez volt az első gólja budafoki színekben, ráadásul a Promontor utcában most mutatkozott be piros-feketében.

 

Várhidi Péter, a Mosonmagyaróvár mestere kettős cserével igyekezett életet lehelni együttesébe, amely a 61. percben még nehezebb helyzetbe került. Darázs Péter torkon ragadta Kercsót egy ütközést követően, amiért a játékvezető kiállította a vendégek játékosát. Az emberhátrányban küzdő MTE csak pontrúgásból tudott komolyabban veszélyeztetni a folytatásban, egy alkalommal Kapacina Valér szabadrúgásánál kellett nagyot vetődnie Szabó Balázsnak. A mieink előtt viszont számos lehetőség adódott az előny növelésére, elsősorban kontratámadásokból. Kár, hogy ezek közül egyet sem sikerült gólra váltani, mert vagy a védők és a kapus mentettek, vagy a kellő lendület hiányzott az akciókból.

 

Minden jó azonban, ha a vége jó, márpedig az újabb fordulat szerencsére elmaradt. A gyenge kezdés ellenére csapatunk 3-2-re legyőzte a Mosonmagyaróvárt, ezzel pedig rendkívül értékes három pontot szerzett, ami alighanem nagy lendületet ad majd a munka folytatására.

 

Merkantil Bank Liga, 11. forduló

Budafoki MTE – Mosonmagyaróvári TE 3-2 (2-2)

BMTE Stadion, Vezette: Zierkelbach (Szalai B., Garai)

 

Gólszerzők: Vég (29'), Kovács D. (36' - bün.), Gohér (51') ill. Sziklási (13'), Kovács Á. (14')

Kiállítva: Darázs (60')

 

BMTE: Szabó B. - Margitics, Khiesz, Gohér, Vég - Vass M. (Veszelinov 83'), Oláh B. - Kercsó, Micsinai, Fekete M. (Vankó 61') - Kovács D. (Pölöskei 90')

Vezetőedző: Vitelki Zoltán

 

Mosonmagyaróvár: Heinrich - Sziklási, Vágó, Forgács, Darázs - Zsirai, Kovács B. - Bartos (Szabó V. 58'), Stieber A. (Kapacina 58'), Winkler (Jelena 67) - Kovács Á.

Vezetőedző: Várhidi Péter

Szponzoraink