Previous Next

Budafoki MTE – Kazincbarcika

 

Visszatalálni a siker ösvényére – a Kazincbarcikát fogadjuk

 

Csapatunk szeretné feledtetni szurkolóinkkal a Győrben elszenvedett vereséget és újra három pontot szerezni a BMTE Stadionban.

 

 

Legutóbbi hazai mérkőzésünk egyben a szezon eddigi legjobb találkozója volt budafoki szempontból. Okos, taktikus játékkal, stabil és fegyelmezett védekezéssel, illetve egy remek Kovács Dávid-góllal vertük 1-0-ra a jó erőkből álló Gyirmótot. A siker óta viszont már több mint három hét eltelt és a tíz nappal ezelőtti, ETO FC Győr elleni meccs kicsit visszarántott minket a valóságba.

Az ETO Parkban nem sikerült megvalósítanunk azt, amit elterveztünk, a hazaiak magabiztos játékkal, 4-0-ra nyertek, ám akárcsak a Gyirmót legyőzése, a győri vereségünk is csupán történelem. Máris vár ránk a következő feladat, a következő rivális, a Kazincbarcika, amellyel szemben nem is lehet más célunk, mint az, hogy visszataláljunk a siker ösvényére.

Szerdai ellenfelünk nincs kirobbanó formában, az NB II-ben csupán egy győzelme van a mostani szezonban, ráadásul legutóbbi három bajnoki mérkőzésén pont nélkül maradt. Sorrendben a Dorogtól, a Soroksártól és a Gyirmóttól szenvedett vereséget. A Magyar Kupában viszont javított, igaz, alaposan “kicentizte” a dolgot a Kazincbarcika. Fótyik Dominik a 89. percben szerezte meg a továbbjutást jelentő gólt a szebb napokat látott, jelenleg NB III-as PMFC otthonában, ahol 2-1-re nyert Gálhidi György csapata.

Apropó, Gálhidi György. A mieinket tavasszal tíz mérkőzésen irányító szakember Pécsen mutatkozott be a Kazincbarcika vezetőedzőjeként, miután múlt héten Koleszár Györgyöt váltotta a kispadon. És hogy Koleszár György előtt ki irányított a KBSC-t? A válasz: Vitelki Zoltán. 

 

A két mester tehát alighanem jól ismeri az ellenfél játékosainak többségét, meglátjuk, a 90 perc után melyikük lehet elégedettebb. 

 

 

Merkantil Bank Liga, 9. fordulószeptember 25., kedd

19:00 Békéscsaba 1912 Előre – WKW ETO FC Győr

 

szeptember 26., szerda

16:00 Vác FC – ZTE FC
16:00 Duna Aszfalt TVSE – Vasas FC
16:00 Soroksár SC – Budaörs
16:00 Dorogi FC – Ceglédi VSE
19:00 Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – BSS Monor
19:00 Kaposvári Rákóczi FC – BFC Siófok
19:00 Nyíregyháza Spartacus FC – Aqvital FC Csákvár
19:00 Gyirmót FC Győr – Credobus Mosonmagyaróvár
19:00 Budafoki MTE – Kazincbarcika

 

Szponzoraink