A szív és a koncentráció diadala<"/>
Previous Next

A szív és a koncentráció diadala

 

Taktikus, fegyelmezett játékkal győzött 1-0-ra NB II-es labdarúgócsapatunk a Gyirmót FC Győr ellen, így a Merkantil Bank Liga 7. fordulójában megszerezte második győzelmét a szezonban.

 

Kovács Dávid

 

A forduló előtt tizennégy hely és hét pont válaszotta el a csapatokat, ám hiába számított a Gyirmót a mérkőzés esélyesének, Vitelki Zoltán kiadta a jelszót: győznünk kell, mindenáron! Vezetőedzőnk nem változtatott a legutóbb, Csákváron jól működő védelem összetételén, egyedül Filkor Attilát cserélte ki Vankó Imrére a kezdőtizenegyben.

 Amint az várható volt, az első húsz percben a gyirmótiak voltak kezdeményezőbbek, többször is a védőink mögé tudtak kerülni, de komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. Amikor lövőhelyzetbe kerültek, Szabó Balázs magabiztosan oldotta meg a feladatát. A vendégek védője, Lázár Patrik egy alkalommal a hálóba talált, de Marek Strestík oldalszabadrúgásánál lesen volt.

 A folytatásban csapatunk egyre többet birtokolta a labdát és veszélyes támadásokat vezetett. Mindkét szélen aktívak voltunk, középen pedig Vass Máté került helyzetbe a 34. percben, kár, hogy középre célzott, mert így Rusák Edvárdnak sikerült védenie. Két perccel később aztán az egyre fokozódó nyomásunk góllá érett: egy bal oldali akció után középen Kovács Dávidhoz került a labda, aki 20 méterről, ballal mesterien tekert a jobb felső sarokba. (1-0)

 Az első félidő utolsó percei már előrevetítették, hogy a fordulás után nagyobb területek nyílhatnak előttünk a gyirmóti térfélen. És valóban, több olyan gyors kontratámadást is vezethettünk a szünet után, amiből gólok születhettek volna, ha az előkészítésben, az utolsó passzoknál jobb megoldásokat választanak játékosaink. A 65. percben például Kercsó Bence lábában maradt a második budafoki gól, Rusák bravúrral hárított, igaz, előtte Szabó védésére is nagy szükség volt Nagy Patrik szabadrúgásánál. 

Kapusunk nem unatkozott ebben az időszakban, a Gyirmót próbálkozott mindenhonnan, de csapatunk állta a sarat, koncentráltan, szervezetten védekezett, egy pillanatra sem hagyott ki a figyelem. Vankó Imre a hajrában megsérült, a bokáját fájlalta, pedig előtte rendkívül aktív volt, veszélyesen középre tekeredő szögletei mellett gyorsaságát is igyekezett kamatoztatni. A 91. percben nagy egyenlítési lehetőség maradt ki a túloldalon, Strestík egy bal oldali beadást követően kapu fölé vágta a labdát.

Csapatunk megőrizte előnyét és 1-0-ra legyőzte a Gyirmótot, csakúgy, mint nagyjából tíz hónappal ezelőtt, szintén hazai pályán. Ráadásul a Csákvár elleni mérkőzéshez hasonlóan most sem kaptunk gólt, ami mindenképpen pozitív a folytatás szempontjából. A mieink legközelebb szeptember 16-án a WKW ETO FC Győr vendégeként lépnek pályára a bajnokságban, addig edzések és egy rövid, mátraházi edzőtábor vár a fiúkra.

 

Budafoki MTE-Gyirmót FC Győr 1-0 (1-0)
BMTE Stadion, vezette: Nagy Róbert (Márkus, Vígh-Tarsonyi)

BMTE: Szabó B. - Margitics, Khiesz, Króner, Lakatos Cs. - Oláh B., Vass M. - Kovács D., Kercsó (Micsinai 90+1'), Vankó (Fekete '85) - Boros (Veszelinov, 77')
Vezetőedző: Vitelki Zoltán

Gyirmót: Rusák - Varga P., Lázár P., Szilvási, Présinger - Kontár (Széles 34') - Herjeczki, Strestík, Nagy P., Heffler N. (Sandal 69') - Vólent (Horváth R. 55')
Vezetőedző: Szepessy László

Gól: Kovács D. (36')
Sárga lap: Kercsó (47'), Vass M. (85') Kovács D. (90+3') ill. Nagy P. (27'), Lázár P. (90')

Szponzoraink