Previous Next

Budafoki MTE - Budaörsi SC

Kimaradtak a helyzeteink, pont nélkül maradtunk a Budaörs ellen

 

Hiába szerzett bombagólt Oláh Bálint a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában, labdarúgócsapatunk 2-1-re kikapott a Budaörstől a BMTE Stadionban.

 

A kéthetes szünet után remek felfogásban kezdte a mérkőzést Vitelki Zoltán együttese, amely már az első percekben veszélyeztetett. Előbb Pölöskei Péter lövése pattant szögletre a blokkról, majd a sarokrúgást követően Gohér Gergő csúsztatott a rövid saroknál és a vendégeknek a gólvonal közeléből kellett menteniük. Az első félórában jól működött a csapatjáték, sokat birtokoltuk a labdát, okosan hoztuk ki hátulról, igyekeztünk minimálisra csökkenteni a pontatlan passzok számát. A védelmünk tagjai egymás kisegítve stabilan álltak a lábukon. A 33. percben viszont elég volt egyetlen figyelmetlenség és a Budaörs gólt szerzett: Medgyes Sinan balról Csiki Norbert elé passzolt, aki üresen maradt és nem is hibázta el a ziccert. (0-1) Azt már sosem tudjuk meg, mi lett volna, ha a játékvezető büntetőt ítél abban a meglehetősen véleményes helyzetben, amikor Vankó Imre eltolta a labdát a budaörsi kapus mellett és elesett a kapu előterében…

 

Csapatunk a kapott gól után is támadásban maradt, de csak lehetőségekig jutott. Egy alkalommal Pölöskei elöl az utolsó pillanatban tisztázott szögletre Tányéros Ádám. A második félidő elején Kercsó Bence egyenlíthetett volna, de Kovács Dávid beadása után a védő szorításában nem tudta jól eltalálni a labdát. A mezőnyben kiegyenlített játékot hozó találkozón a játékrész közepén két helyzetet is kidolgozott a Budaörs és a másodikból gólt is szerzett. Csiki közeli próbálkozásánál Szabó Balázs még védeni tudott, a 65. percben azonban elvesztettük a labdát a saját tizenhatosunk előterében, Fodor Dániel pedig betört a tizenhatoson belülre és megduplázta a vendégek előnyét. (0-2) 

 

Hét perccel később Oláh Bálint távoli bombagóljával visszajöttünk a mérkőzésbe (1-2) – középpályásunk első budafoki találatát jegyezte –, innentől pedig új találkozó kezdődött. A gól érezhetően felszabadultabbá tette a csapatot, amely óriási hajrát indított és az utolsó negyedórában kapujához szegezte a Budaörsöt. Demjén Patrik előbb Pölöskei közeli lövésénél kellett nagyot vetődve hárítani, majd amikor a kapuson már túljutott támadónk, akkor a védő mentett. Az utolsó percekben Khiesz Kornél is helyzetbe került, Kovács beadása után remekül fejelt, ám Demjén ezúttal is kiütötte a labdát.

 

Játékban nem vallott szégyent csapatunk a Budaörs ellen és a lehetőségeket is kialakította a gólszerzés érdekében. Helyzetkihasználásban viszont gyenge napot fogott ki, ráadásul a védelmi hibáinkat kíméletlenül megbüntette az ellenfél. Javítani jövő vasárnap, Kaposváron lesz lehetőségünk.

 

 

Merkantil Bank Liga, 13. forduló

Budafoki MTE – Budaörs SC 1-2 (0-1)

BMTE Stadion, 450 néző

Vezette: Kovács Gábor (Kormányos II., Bornemissza)

 

Gól: Oláh B. (72') ill. Csiki (33'), Fodor (65')

 

BMTE: Szabó B. – Margitics, Khiesz, Gohér, Kirják - Filkor (Boros, 78'), Oláh B. – Kercsó, Kovács D., Vankó (Fekete, 60') – Pölöskei P.

Vezetőedző: Vitelki Zoltán

 

Budaörs: Demjén – Menyhárt, Tányéros, Fényes, Medgyes – Kesztyűs – Fodor, Czvitkovics (Fejős, 81'), Sajbán Mi. (Csobánki, 62'), Csiki (Lengyel, 75') – Sajbán Má.

Szakmai igazgató: Bognár György

 

Szponzoraink