Previous Next

Bonyhád - Budafoki MTE Magyar Kupa

Továbbjutottunk a Magyar Kupában

 

Sikerrel vettük az első akadályt: a duplázó Kovács Dávid vezérletével 3-0-ra nyertünk a Bonyhád Völgység LC otthonában.

 

Megyei első osztályú riválist sodort útunkba Fortuna a Magyar Kupa 6. fordulójának sorsolásán. Ebben a körben, ahol már az élvonalbeli és az NB II-es csapatok is bekapcsolódtak a küzdelmekbe, a Tolna megyei Bonyhád VLC volt az ellenfelünk. Vezetőedzőnk, Vitelki Zoltán olyan játékosoknak is lehetőséget adott, akik eddig kevesebb időt töltöttek pályán a szezonban. A kapunkat például ezúttal Balogh Péter védte, de Vég Bence, Kirják Henrik és Veszelinov Vladimir is először volt kezdő a mostani idényben.

 

Az első tíz perc elteltével a mieink meg is szerezték a vezetést. Vankó Imre lőtt a tizenhatos jobb sarkának közeléből, Szabó Szilárd kapus középre ütötte ki a labdát, amit Kovács Dávid tíz méterről a kapuba juttatott. (0-1) A bonyhádiak szimpatikusan küzdöttek és próbálták eltüntetni az osztálykülönséget, ám az első félidőben csapatunknak akadtak helyzetei. Olykor a hazaiak hálóőre védett, olykor a pálya talaja tréfálta meg játékosainkat. 

 

Fordulás után viszont tovább növeltük előnyünket. Egy gyors kontratámadás során Pölöskei Péter vezette rá a labdát a védelemre, majd az akciót kísérő Kovács elé passzolt, aki balról, éles szögből, laposan lőtt a hálóba a kifutó kapus mellett. (0-2) A 86. percben végképp eldőlt az egyébként is egyoldalúnak tűnő párharc. Vass Máté tértölelő indítása Kercsó Bencét találta meg a jobbszélen, aki egy csel után középre adott, Kovács a bal oldalon érkező Fekete Máté elé tálalt, csereként beállt támadónk pedig 8 méterről a léc alá belsőzött. (0-3)

 

A megye I-es rivális tehát nem okozott gondot csapatunknak, amely bejutott a legjobb 64 közé a Magyar Kupában, a vasárnapi győzelem pedig remélhetőleg jót tett játékosaink önbizalmának, még akkor is, ha alacsonyabb oszályú együttes ellen tudtunk nyerni. A Magyar Kupa következő fordulójának sorsolását szeptember 28-án tartják a Magyar Labdarúgó Szövetségben.

 

 

Bonyhád VLC-Budafoki MTE 0-3 (0-1)

Bonyhád, Vezette: Sipos K. (Legeza, Szvetnyik)

 

Bonyhád: Szabó Sz. - Laki (Varga Á., 80’), Szlama, Völgyi, Preininger - Máté R. (Sásdi B., 73’), Tolnai Sz. - Dallos M., Pap R., Udvardi D. (Genczler, 32’) - Sárközi J.
Edző: Köllő Roland

BMTE: Balogh P. - Vég B., Khiesz, Oláh B., Kirják - Kovács D. (Patkós 87’), Veszelinov, Vass M., Vankó (Kercsó, 75’) - Pölöskei P. (Fekete M., 65’), Boros
Vezetőedző: Vitelki Zoltán

 

Gólszerzők: Kovács D. (11’, 49’), Fekete M. (86’)

 

 

 

(fotó: Bonyhád Völgység LC Facebook oldal)

 

Szponzoraink