Previous Next

Bizonyítási vágy és motiváció

Kulcsár Kornél hat év után térhet vissza az NB I-be és úgy érzi, csapatunk egységének ereje az élvonalban is kamatozhat.

 

 

Sokat vár magától. Nagyon sokat. Kulcsár Kornél számára az NB I-be jutás új lehetőséget kínál arra, hogy megmutassa, hiba volt őt korábban leírni.

"Szeretném bebizonyítani, hogy a legjobbak között van a helyem" - mondta középpályásunk, aki legutóbb 2014-ben, a Pápa játékosaként szerepelt az élvonalban. "Mindig is motivált, hogy sokan legyintettek, mondván, én már úgysem fogok az NB I-ben játszani. Keményen dolgoztam az elmúlt hat évben azért, hogy kiérdemeljek még egy esélyt."

Kulcsár Kornél 2019 telén szerződött klubunkhoz. Vezetőink és a szakmai stáb bizalma, valamint a magánéletben történt változások új fejezetet nyitottak játékosunk pályafutásában, életében.

"Voltak nehéz pillanataim, de nem igazán foglalkoztam olyanok véleményével, akik nemhogy labdát, de még egy kavicsot sem rúgtak odébb soha. Csizmadia Csabával és Oláh Lóránttal is remekül megtaláltuk a közös hangot, mindketten csapattársaim voltak korábban. Sokat számít, ahogyan ők bánnak a játékosokkal. Rengeteget köszönhetek a családomnak is, a kisfiam születése óta tudom, már nem csak saját magamért vagyok felelős. Apaként komolyabbá váltam" - fogalmazott középpályásunk.

Kulcsár Kornél szerint pályafutása eddigi legnagyobb sikere a mostani feljutás, a következő szezonban pedig kulcsfontosságú lesz, hogy csapatunk megőrizze egységét. 

"Szükség van erősítésre, de a csapat gerince kialakult, mindenki egy irányba húz és ez az élvonalban is jó eredményhez vezethet" - mondta játékosunk, hozzátéve, nem szabad megijedni az NB I-től. "Az iram nagyobb lett az elmúlt években, mégis úgy érzem, könnyebb ezen a szinten futballozni. A másodosztályú együtteseknél, edzői utasításra a védekezésen van a hangsúly. Egy osztállyal feljebb ez már nem egészen így van, nyíltabb a játék. Ha pedig az ellenfelek alábecsülnek majd minket, akkor azt a magunk javára kell fordítanunk."

Ami a közelebbi jövőt illeti, játékosaink május végéig folytatják a közös edzéseket, a programban pedig edzőmérkőzés is szerepel. Vasárnap délelőtt csapatunk két hónap után lép ismét pályára. Az ellenfél az NB I folytatására készülő MOL Fehérvár lesz.

"Jó lesz újra meccset játszani és mindenképpen hasznos tapasztalatokat gyűjthetünk" - fogalmazott Kulcsár Kornél. "Messzemenő következtetéseket viszont aligha lehet majd levonni a vasárnapi találkozóból. Műfüvön edzettünk az elmúlt napokban és nem teljesen úgy, mintha a hétvégén bajnoki várna ránk."

Néhány hónap és az is eljön majd. Méghozzá az ország legjobb csapatai ellen.

 

Szponzoraink