Previous Next

Bizonyítási vággyal az NB I-be

Fiatal kapusunk, a 21 éves Bese Balázs motiváltan készül pályafutása első élvonalbeli szezonjára.

 

 

BudafokiMTE.hu: Hogy teltek az első órák, napok Szlovéniában?

Bese Balázs: Csütörtökön, az első napon kettőt is edzettünk, a programban szerepelt egymást közti játék taktikai elemekkel. A délutáni edzést követően pedig gyarkoltuk a kapura lövéseket és szabadrúgásokat is. Jól érezzük magunkat Kranjska Gorában, szép helyen vagyunk, a körülmények kifogástalanok, vagyis minden adott ahhoz, hogy minőségi munkát tudjunk végezni.

Hogyan fogadtak új kapustársaid? Milyen közösségbe kerültél?

Ez egy nagyon jó kis csapat, remekül érzem magam a társaimmal. Kovács Zoltánnal korábban fél évet töltöttünk együtt a Vasasnál, de Póser Dánielt is ismertem, vele is volt néhány közös edzésem az angyalföldieknél. Mindenki segítőkész, a közös munka pedig gördülékenyen halad. Az eddigi tapasztalataim alapján Budafokon nincs olyan, hogy a rivalizálás miatt valaki nem úgy szól a másikhoz… A versenyhelyzet nincs rossz hatással a hangulatra, épp ellenkezőleg.

Mit jelent számodra, hogy a következő szezont - kölcsönben - nálunk töltheted?

Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy itt folytathatom a pályafutásom. Többször védtem a BMTE ellen, amely rendre egy szimpatikus csapat benyomását keltette. A különlegesen jó budafoki közösség híre hozzám is eljutott. Az első NB I-es idényemre készülök és nagy bennem a bizonyítási vágy. Motivált vagyok és szeretnék minél többet védeni az élvonalban.

Kapusként mekkora ugrás lesz az NB I a másodosztályhoz képest?

Az élvonalbeli csapatok támadósorát rendkívül kreatív játékosok alkotják, akik bármikor képesek váratlant húzni. Ez lehet a legnagyobb különbség, ami egész biztosan próbára teszi a kapusokat. Az NB I-ben gyorsabb, erősebb riválisok várnak ránk, de Budafokon olyan kapusok várnak bevetésre, akik képesek megoldani a feladatot.

A csapat egészét tekintve szerinted mire lehetünk képesek a legjobbak között?

Még csak néhány napja tartozom a BMTE-hez, de azt látom, hogy jó csapat formálódik sok fiatallal, minőségi játékosokkal. Hiszek abban, hogy kellemes meglepetést fogunk okozni az előttünk álló szezonban.

A tervek szerint jövőre U21-es Európa-bajnokság lesz, amelyet Magyarország és Szlovénia közösen rendez. Ez is ott lebeg a szemed előtt?

Szerintem nincs olyan labdarúgó, aki nem gondolna a címeres mezre. Sajnos az utóbbi időszakban nem volt lehetőségem védeni a válogatottban. Egy ujjtörés miatt hosszabb kihagyásra kényszerültem, így a klubomban is kevesebbet játszottam. Az U21-es Eb-ig szeretném bizonyítani, hogy helyem van a nemzeti csapatban. Egyértelmű célom, hogy aktív részese legyek a hazai rendezésű tornának.

 

 

Szponzoraink