Previous Next

Békéscsaba - Budafoki MTE

A listavezetőhöz látogatunk

 

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában a Békéscsaba Előre 1912 vendége lesz.

 

Rendkívül nehéz feladat vár Vitelki Zoltán legénységére vasárnap este, hiszen a bajnoki tabellát vezető és a legutóbbi három mérkőzését megnyerő Békéscsaba otthonában lép pályára. Vagyis előzetesen nem a mieink felé billen a mérleg nyelve, ugyanakkor többször bizonyítottuk már, hogy az ilyen helyzetekben képesek vagyunk a meglepetésre.  

Nem is kell olyan sokat visszamennünk az időben ahhoz, hogy megfelelő példát találjuk erre. Májusban úgy utaztunk a Viharsarokba, hogy a bennmaradás szempontjából kulcsfontosságú volt a győzelem a dobogóra hajtó rivális otthonában. 22 pont választotta el akkor a két csapatot a táblázaton, Ihrig-Farkas Sebestyén góljával mégis nekünk sikerült felülkerekednünk és három ponttal távoztunk a Kórház utcából.

 

A bravúrra most is égető szükségünk lenne, hiszen lassacskán gyűjtögetjük ugyan a pontokat, de nem olyan tempóban, mint azt szeretnénk. Szerdán, a Kazincbarcika ellen például csak döntetlent játszottunk (0-0), pedig a meccs képe alapján közelebb álltunk a sikerhez, mint ellenfelünk. Az biztos, hogy Békéscsabán a rivális vállát nyomja majd az esélyesség terhe, csapatunk pedig szervezett, felszabadult játékkal akár meglepetést is okozhat.

 

Merkantil Bank Liga, 10. forduló

Békéscsaba Előre 1912 - Budafoki MTE

Kórház utcai Stadion, 17:00, vezeti: Szilágyi Sándor (Kormányos II., Szilágyi N.)

Szponzoraink