Previous Next

Az idő nekünk dolgozik

Szélsőnk, Ihrig-Farkas Sebestyén nem bánja, hogy ezúttal több idő jut a felkészülésre, ugyanakkor nagyon várja az NB I-es rajtot.

 

 

BudafokiMTE.hu: Zajlik a felkészülés harmadik hete, amelyet Lipóton tölt a csapat. Hogy halad a munka?

Ihrig-Farkas Sebestyén: Minden úgy alakul, ahogy kell és ott tartunk, ahol a felkészülés ezen szakaszában tartanunk kell. Ezen a nyáron rövid volt a pihenőnk, csupán néhány napra álltunk le teljesen, mert a futásokat és az erősítéseket egyénileg mindenki elvégezte a szünetben. Ennek is köszönhető, hogy jó állapotban és nem a nulláról kezdtük a közös munkát. Ezt igazolták az elvégzett tesztek eredményei is. Az erő-állóképesség vizsgálaton mindannyian az NB I-es átlagnak megfelelően vagy annál is jobban teljesítettünk.

Egy élvonalra készülő csapat tagjaként másképp telnek a dolgos hétköznapok? Jobban elfáradsz az edzések végére?

Egy szinttel feljebb léptünk az edzésmunka intenzitását tekintve is. A szakmai stáb olyan edzésprogramot állít össze, amely megköveteli, hogy gyorsabb tempóban hajtsuk végre a feladatokat. Be kell vallanom, Csizmadia Csabáék rendkívül kemény munkát követelnek tőlünk. Odafigyelnek a fokozatosság elvére, de ha a tavaly nyári felkészüléssel összehasonlítom az ideit, egyértelmű a különbség. Ebben persze nincs semmi meglepő, az NB I nagyobb kihívást jelent majd számunkra.

Mekkora ez a bizonyos kihívás? Te már szerepeltél az élvonalban, van összehasonlítási alapod. 

Igen, ám annak már öt éve. A színvonal azóta évről évre emelkedett, megerősödtek a klubok. Több olyan magyar fiatal mutatkozott be az NB I-ben, akik később akár a válogatottban is pályára léptek, ráadásul a csapatok most már jobb minőségű légiósokat tudnak szerződtetni, mint korábban. Alaposan fel kell készülnünk, de tartanunk nem kell senkitől és semmitől.

Erősödtünk Lőrinczy Attila, Marko Iharos, Zsóri Dániel és Medgyes Sinan érkezésével?

Rám egyértelműen jó benyomást tettek az újak. Nyilvánvalóan kell idő, amíg megszokják az új környezetet és taktikát, de úgy érzem, mindannyian könnyen beilleszkedtek, elfogadtuk őket és erősítést jelentenek. Attila nekem régóta jó barátom, korábban csapattársak voltunk Kispesten és az elmúlt években is tartottuk a kapcsolatot. Nagyon örültem az érkezésének, remek játékosnak tartom, aki biztosan a csapat segítségére lesz. Marko Iharos pedig jobbhátvédként épp mögöttem játszik, az edzéseken egyre többet gyakorolunk együtt, hogy minél jobban összeszokjunk. 

Van benned egyfajta izgalom vagy drukk, ahogy közeledik az NB I-es rajt?

Augusztus közepe messze van. Addig még rengeteg munka vár ránk és sok felkészülési mérkőzést fogunk játszani, remélhetőleg minél erősebb ellenfelekkel. Nem tagadom, várom a kezdést és ezzel a többiek is így vannak. Ugyanakkor nem baj, hogy most hosszabb a felkészülési időszak, mint általában, mert az idő nekünk dolgozik. Össze kell szorítanunk a fogunkat és mindent alárendelni annak, hogy a rajtra megfelelően összeálljunk. Az élvonalban való szereplés életünk egyik legnagyobb lehetőségét jelenti, amit meg kell ragadnunk.

 

 

Szponzoraink