Previous Next

Az előzetes forgatókönyv szerint - Csizmadia Csaba

Vezetőedzőnk mellett a szezonbeli első tétmérkőzését játszó Veszelinov Vladimir értékelt a Vác elleni győzelem (2-0) után.

 

 

A "kötelezőt" hozni sosem könnyű. Ezt a tételt igazolta a vasárnap esti, Vác FC elleni mérkőzésünk, amelyet 2-0-ra megnyertünk, ám a 63. percig, vagyis a vezetőgólig alaposan megszenvedtünk a vendégekkel.

"Tudtuk, hogy milyen mérkőzés vár ránk, mert a Vác jól védekezett legutóbb Győrben is, ahol akár nyerhetett is volna" - értékelt a lefújás után vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba. "Felkészültünk arra, hogy addig, amíg nem szerezzük meg az első gólt, nehéz dolgunk lesz. Türelmesek tudtunk maradni és miután előnybe kerültünk, a váciak kinyíltak, nekünk pedig voltak lehetőségeink. Ezután jött a második gól is. Vagyis ez a kilencven perc az előzetes forgatókönyv szerint alakult."

Vezetőedzőnk elárulta, hogy a gól nélküli első félidő után mi hangzott el az öltözőben.

"Az első perctől éreztem a srácokon, hogy mennek előre és be akarják gyötörni a vezetőgólt, ami pozitív, ugyanakkor a türelemnek fontos szerepe volt ebben a sikerben. A szünetben azt kértem tőlük, hogy ne kapkodjanak és a szélsők legyenek aktívabbak. A cserék is jól szálltak be a mérkőzésbe, úgyhogy dicséret illeti az egész csapatot" - mondta a mester.

A Vác ellen sérülés, illetve betegség miatt Filkor Attila, Oláh Bálint, Vass Máté és Fekete Máté sem volt bevethető állapotban, vagyis a középpályáról meghatározó játékosok hiányoztak. Akik viszont lehetőséget kaptak, vezetőedzőnk szerint példás hozzáállással dolgoztak a pályán.

"Jó visszajelzés számomra, hogy azokra is számíthatok, akik eddig kevesebbet játszottak és ez a csapat erejét mutatja. Sokszor elmondom és örömmel ismétlem meg, hogy egységesek vagyunk" - fogalmazott Csizmadia Csaba.

"Nem könnyű bekerülni a kezdőtizenegybe, mert erős a keretünk, jó csapat vagyunk" - mondta Veszelinov Vladimir, aki a mostani szezonban először játszott a Merkantil Bank Ligában, ráadásul mindjárt kilencven percet. "Örültem, hogy ezúttal lehetőséget kaptam, igyekeztem élni vele és remélem, sikerült bizonyítanom, hogy lehet rám számítani a későbbiekben is."

Szabadkai születésű középpályásunk szerint nagyon fontos volt, hogy a mieink megfontoltan és fegyelmezetten játszanak a védekezésre berendezkedő váciakkal szemben.

"Azért volt nehéz mérkőzés, mert türelemmel kellett futballoznunk ahhoz, hogy feltörjük a Vácot, amely az első félidőben tíz emberrel védekezett" - fogalmazott 35 éves játékosunk. "Ha előbb szerezzük meg a vezetést, valószínűleg egyszerűbb dolgunk lett volna, de végül rúgtunk két gólt és ez a legfontosabb. Mi, tapasztaltabb játékosok igyekeztünk segíteni a többieknek abban, hogy ne kezdjünk el feleslegesen kapkodni. Úgy érzem, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést."

Csapatunk hétfőn délután folytatja a munkát, szerdán, 18 órától pedig Magyar Kupa-mérkőzést játszik a megyei I. osztályban szereplő SC Sopron otthonában.

 

 

 

 

Szponzoraink