Previous Next

A tervek szerint halad a munka a felkészülés első hetében

Vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba szerint a zord időjárási körülmények sem akadályozzák csapatunkat a felkészülés során.

 

Amint arról már beszámoltunk, csapatunk hétfőn elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. Az időjárás nem mindig volt kegyes játékosainkhoz és a szakmai stáb tagjaihoz az elmúlt napokban. Volt, hogy szakadó hóesésben, teljesen beöltözve gyakoroltak a mieink a BMTE Stadion havas edzőpályáján. Vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba azonban nem foglalkozott a körülményekkel és úgy érzi, minden a tervek szerint halad.

“Azt a munkát, amit ezekre a napokra terveztünk, teljes mértékben sikerült elvégeznünk” - mondta Csizmadia Csaba. “Az időjárás sem akadályozott minket, tudtunk dolgozni a hóesésben is. Az első héten még hangsúlyt kap az erőnlét, hiszen fontos, hogy a játékosokat fizikálisan felépítsük a tavaszi szezonra. Túlzásba azonban nem visszük ezt. A téli szünetben mindenkinek volt házi feladata, amit becsülettel elvégzett, vagyis a srácok szinten tartották magukat, nem a nulláról kellett kezdenünk az erősítést. Fontosnak tartom, hogy a játék domináljon az edzéseken, a különböző védekező és támadó taktikákat gyakoroljuk, hogy februártól, a tétmérkőzéseken minimálisra csökkentsük a hibák számát.”

Játékosaink szombatig Budafokon készülnek, vasárnap pihenőnapot kapnak, hétfőn pedig edzőtáborba utazik a csapat Szlovéniába. A tíznapos összetartás alatt négy edzőmérkőzést játszanak a mieink. Az ellenfelek között lesz két szlovén (FK Rudar Pljevlja és Krsko), valamint egy horvát (HNK Gorica) élvonalbeli együttes. A negyedik rivális a szlovén másodosztályban szereplő Brežice.

“Olyan együtteseket választottunk, amelyek ellen valódi kihívás lesz játszani és biztos vagyok benne, hogy mindegyik találkozó hasznos tapasztalatokkal szolgál majd, amelyekből tanulhatunk” - mondta vezetőedzőnk.

A mieink január 26-án, az NB III-as Ajka ellen tartják a tavaszi rajt előtti "főpróbát", február 3-án pedig a Dorog vendégeként kezdik a szezont a Merkantil Bank Ligában. Az első hazai mérkőzésünkre egy héttel később, február 10-én kerül sor a Siófok ellen. A bajnoki meccsek kezdési időpontjairól rövidesen tájékoztatjuk szurkolóinkat.

Szponzoraink