Previous Next

A BMTE múltjára, legendás alakjaira emlékeztünk

Klubunk a Halottak napjához kapcsolódóan a budafoki temetőben tartott megemlékezést és koszorúzást.

 

 

Folytatva a hagyományokat, a Budafoki MTE játékosai, stábja és vezetői szerdán ellátogattak a Budafoki temetőbe, ahol felkeresték és megkoszorúzták klubunk korábbi labdarúgóinak, sportszakembereinek sírját.

A látogatás során, amelyen a BMTE tulajdonosa, Bélteky Róbert is részt vett, Jakab János tiszteletbeli elnök és Vizi Sándor ügyvezető elnök mesélt történeteket a múlt legendáiról.

Csordás Lajos: Helsinki olimpiai bajnoka (1952) Budafokon kezdte pályafutását, 1967 és 1968 között pedig edzőként dolgozott a BMTE-nél. Tizenkilencszer lépett pályára a magyar válogatottban, a legendás “Aranycsapatban”. A Vasas játékosaként nyert bajnoki címeket, Magyar Kupát, Európa Kupát és Közép-európai Kupát is.

Dobesch Gyula: A BMTE-legendák sorában az elsők között említhető. Zseniális futballista, kiváló edző és sportvezető volt, nélküle ma nem beszélhetnénk budafoki labdarúgásról. Unokája, Fekete Máté jelenleg is csapatunk játékosa.

Fonyódi Antal: A BMTE ügyvezető elnöke, igazi lokálpatrióta volt, akinek nevéhez a budafoki létesítményfejlesztés első időszaka fűződik: csarnokot, öltözőket, technikai helyiségeket építtetett, csinosította, szépítette a piros-fekete “otthont”.

Haász Sándor: Budafokon született és Budafokon élt. A BMTE középhátvédje, majd a felnőtt és utánpótláscsapatok edzője volt. Fontos szerepet játszott abban, hogy a játékosok pályafutásuk befejezése után is a közösség részei maradtak: öregfiúk együttest alapított.

Hellinger Pál: A budafoki klubhűség mintaképe: több NB I-es klub is hívta, de ő a BMTE-nél maradt. Visszavonulása után a fiatalokkal foglalkozott, több száz gyereket tanított és szerettette meg velük a labdarúgást.

Kárpáti Ferenc: Kosárlabdázóként igazolt a labdarúgók mellé és lett a BMTE technikai vezetője. Megtestesítette a klasszikus intézői szerepkört, szaktudását pedig átadta munkatársainak. Intéző tanodát nyitott Budapesten vidám, hangulatos légkörben.

Schneider Sándor: Budafokon végigjárta az utánpótlás-korosztályokat, majd a BMTE tartalékcsapatában szerepelt. Két időszakban, 1988-tól 1994-ig, majd 2015-től februári haláláig klubunk intézője, technikai vezetője volt. Korábban játékvezetőként is tevékenykedett.

Závodszky László: Az 1960-as évektől több évtizeden keresztül a BMTE labdarúgó-szakosztályának vezetője volt. Emellett a Budafoki Borászati Vállalat művezetőjeként és támogatójaként is dolgozott.

 

”Múlt nélkül nincs jövő, s mennél gazdagabb a múltad, annál több fonálon kapaszkodhatsz a jövőbe.” (Babits Mihály)

 

Szponzoraink