Previous Next

120 perces csata után

Bemutatjuk vasárnapi bajnoki ellenfelünket, a Mol Fehérvár FC-t.

 

 

 (Fotó: Mol Fehérvár FC)

 

A legutóbb ezüstérmes székesfehérváriak két döntetlennel kezdték a szezont. A ZTE vendégeként fordulatos mérkőzésen végeztek 3-3-ra, majd a 92. percben egyenlítettek a Paks elleni hazai nyitányon (1-1).

A klub lehetőségeihez mérten visszafogottabb rajt oka talán az is, hogy Márton Gábor vezetőedző kevesebb, mint két hónapja dolgozik együtt új csapatával. Az 53 éves szakember júliusban a spanyol Joan Carillót váltotta a kispadon, aki korábban bajnoki címet nyert a Mol Fehérvárral, második ciklusa azonban nem sikerült igazán jól a piros-kékeknél.

A bajnok Ferencvárostól tizenhárom ponttal lemaradva zárták a szezont, a Magyar Kupában pedig az elődöntőig jutottak. Az alapvető elvárásnak számító nemzetközi szereplés lehetőségét így is elérték. A Fehérvár az Európa Liga első selejtezőkörében 1-1-es döntetlent követően büntetőpárbajban búcsúztatta az ír Bohemians FC-t csütörtökön, a Mol Aréna Sóstóban.

"A hétközi Európa Liga-forduló elég sokat kivett a csapatból fizikálisan, de vasárnapra újra rendben leszünk" - fogalmazott Márton Gábor vezetőedző. "Minden mérkőzés más és más, mindegyiknek megvan a maga egyedisége. A Budafokot is feltérképeztük, tisztában vagyunk azzal, hogy milyen játék vezethet eredményre ellenük. Szervezett játékot mutatnak, de az elemzésekből kiindulva tudjuk, kik azok a játékosok, akikkel megpróbálnak zavart kelteni. Ahogy bármely más csapatnak, úgy a Budafoknak is vannak hiányosságai, ezeket próbáljuk meg kihasználni. Azon vagyunk, hogy mind támadásban, mind védekezésben fejlődjön a csapatunk, de alapvetően a helyzetkihasználás az, amin mindenképpen javítanunk kell. A befejezésekkel eddig hadilábon álltunk, de biztos vagyok benne, hogy mostmár felszabadultabban fognak játszani a játékosok, és ezáltal higgadtabban oldják meg a kapu előtti szituációkat."

A keret a nyári átigazolási időszakban újabb négy légióssal bővült. A grúz támadó, Budu Zivzivadze Mezőkövesdről, a szerb kapus, Emil Rockov Újvidékről, a két brazil középpályás, Evandro és Alef pedig a CSZKA Szófiától, valamint a Bragától érkezett a klubhoz. Visszatért kölcsönből a fiatal Bolla Bendegúz, akit tavaly az év felfedezettjének választottak.

Noha a legutóbbi idény alapcsapatából Huszti Szabolcs és Juhász Ronald is visszavonult, a tapasztalt, magyar válogatott játékosok közül továbbra is a “Vidit” erősíti Kovácsik Ádám, Fiola Attila vagy épp Nikolics Nemanja.

NB I-es mérkőzésen korábban még találkoztunk a Mol Fehérvárral, a másodosztályban és a Magyar Kupában viszont igen. Az ’50-es, ’60-as évek fordulóján a Promontor utcában többször is legyőztük az akkor Székesfehérvári Vasas néven szereplő riválist. Csakúgy, mint 2016 novemberében, amikor Grúz Tamás és Kovács Dávid góljával 2-1-re nyertünk és a legjobb 16 közé jutottunk a Magyar Kupában. Majd meg sem álltunk az elődöntőig.

 

Szponzoraink