Fiatal középpályásunk a nyári felkészülés során szenvedett sérülést, a Bölcske elleni kupameccsen azonban végre ismét 90 percet töltött a pályán. Többek között erről is kérdeztük a bükfürdői edzőtáborban.

Sérüléssel bajlódtál a nyáron, amely a szezonkezdetedre is rányomta a bélyegét. Milyen állapotban vagy?

Szerencsére egyre jobb a helyzet, kezdem visszanyerni a régi formámat. Valóban nehéz volt a bajnokság eleje, csupán az 5. fordulóban léphettem először pályára, de keményen dolgoztam érte és azóta is minden erőmmel azon vagyok, hogy a legjobb tudásom szerint segíthessem a csapatot.

A Bölcske elleni kupameccs volt az idényben az első, amit végigjátszottál. Hogyan értékeled a saját és a csapat teljesítményét?

Három-négy hónap után ez volt az első mérkőzés, ahol a kezdősípszótól a lefújásig a pályán voltam. Örültem neki, még ha a játékomon éreztem is a hosszú kihagyást, de fontos volt, hogy tétmeccsen is gyűjthettem a játékperceket. Ami az összecsapást illeti, a végén egy kissé megnehezítettük a helyzetünket, de összességében kontrolláltuk a találkozót és megérdemelten jutottunk tovább.

Mennyire volt nehéz kívülről figyelni a társakat az utóbbi hetekben/hónapokban?

Inkább addig volt nagyon rossz, amíg külön is edzettem a többiektől. Amikor már láttam a fényt az alagút végén és elkezdhettem a teljes értékű munkát, valamint reális esély mutatkozott arra, hogy keretben legyek, vagy akár játszak is, onnantól már könnyebb volt a helyzet.

Beszéljünk egy kicsit a jelenről: milyen a hangulat az edzőtáborban?

Jó, bár elég kemények az edzések, ráadásul naponta két tréninget is vezényel nekünk a szakmai stáb. Próbálunk még inkább összecsiszolódni és úgy érzem, jó irányba haladunk, ebben pedig nyilván szerepet játszik az is, hogy össze vagyunk zárva öt napon keresztül. De alighanem annak is köze van a felszabadultabb légkörhöz, hogy egymás után két győzelmet arattunk a válogatott szünetet megelőzően.

Mit vársz az őszi folytatástól?

Nem igazán szeretek a jövőbe nézni és esélyeket latolgatni, inkább az előttünk álló feladatra koncentrálok. Ha legyőznénk a Szegedet a következő fordulóban, akkor talán végérvényesen kilábalnánk a szezon eleji hullámvölgyből és megindulhatunk fölfelé a tabellán. Én is és a csapat minden tagja azon lesz majd, hogy így történjen!