A Merkantil Bank Liga nyolcadik játéknapján a Békéscsaba együttesét látjuk vendégül a BMTE Stadionban.

Riválisunkkal kapcsolatban szép emlékeink lehetnek a közelmúltból, hiszen amellett, hogy legutóbbi bajnoki győzelmüket éppen ellenük arattuk május 15-én az előző szezonban, az a 2-0-s siker akkor a biztos bennmaradásunkat jelentette a másodosztályban.

A lila-fehérek nem kezdték rosszul az idei pontvadászatot, hét forduló alatt két győzelem és három döntetlen mellett két vereséget számlálnak, a megszerzett kilenc pontnak köszönhetően pedig a tabella 12. helyéről várhatják a vasárnapi összecsapást. 

A ’csabaiak alapcsapata nyáron nagyjából egyben maradt, leginkább a kölcsönben lévő játékosok tértek vissza anyaegyesületükhöz. A hét érkező közül a Nyíregyházáról kölcsönvett Hamed Yasin mindenképpen erősítésnek tűnik – az ő góljával nyert például Gyirmóton (!) Brlázs István alakulata –, de korábbi játékosunk, Szalai Dániel is a Viharsarokba szerződött.

Ami az egymás elleni mérleget illeti, eddig 14 alkalommal találkoztunk ellenfelünkkel a másodosztályban, a statisztika pedig pozitív a szempontunkból: öt vereség és egy döntetlen mellett nyolcszor hagytuk el győztesen a pályát.