Újdonsült vezetőedzőnk, Mátyus János mellett Felipe Matos is csatlakozott a stábunkhoz, aki asszisztens edzőként segíti a mindennapi feladatokat. A brazil származású szakemberrel beszélgettünk.

Hogy telt az első hét, mik a legfontosabb tapasztalatok?

Mind a csapat, mind a klub nagyon jó benyomást tett ránk, rendíkvül barátságosan és együttműködően fogadott bennünket mindenki, ami egyértelműen megkönnyítette a munkánkat. Jó játékosok és jó emberek dolgoznak a BMTE kötelékében, próbáljuk majd a lehető legtöbbet kihozni a keretből és visszasegíteni a csapatot abba a helyzetbe, ahová való és amit a vezetőség is elvár tőlünk.

Újdonsült vezetőedzőnkkel, Mátyus Jánossal már több helyen is együtt dolgoztatok. Mondhatjuk, hogy már ismeritek egymás gondolatait is?

Abszolút, több mint 10 éve tart a kapcsolatunk, amely túlmutat a futballon és a szakmaiságon, hiszen barátok is vagyunk. A sikerek mellett természetesen voltak nehézségeink is ebben az időszakban, de azok még inkább összekovácsoltak minket. Nagy összhangban tudunk együtt dolgozni, ez szerintem az edzések hangulatán is meglátszik.

Mennyire ismered az NB II-es erőviszonyokat és hol látod a BMTE reális helyét a tabellán?

Öt-hat éve már, hogy leginkább NB I-es és NB II-es csapatoknál dolgozom, így természetesen mára van egy reális képem az együttesek erősségeivel és gyengeségeivel kapcsolatban. Ami a Budafokot illeti, egyrészt az a lényeg, hogy mindig reálisan tudjuk nézni és értékelni a dolgokat, másrészt természetesen minél előrébb végeznézni majd a pontvadászatban, ehhez viszont győzelmekre lesz szükség. De abban is biztos vagyok, hogy ez a keret sokkal többre hivatott annál, mint hogy sereghajtó legyen a másodosztályban.

Mit vársz a vasárnapi, Szentlőrinc elleni összecsapástól?

Különleges mérkőzés lesz, hiszen most debütálunk majd a Budafok színeiben. Viszont nemcsak emiatt, hanem a felfogásunkból adódóan is győzelemre játszunk majd, ahogyan majd a jövő héten és azt követően is. Ez a mentalitás ugyanis elengedhetetlen a sikerekhez!