Ahogyan arról délelőtt honlapunkon beszámoltunk, a korábbi 34-szeres válogatott Mátyus János lett csapatunk új vezetőedzője. A szakembert várakozásairól és céljairól kérdeztük.

Milyenek az első benyomásaid a BMTE edzőjeként?

Csak pozitív dolgokról tudok beszámolni. Jakab János tiszteletbeli elnökkel régóta jó viszonyt ápolok, többször is megfordultam a stadionban, egykor játékosként, majd nézőként is, így nem a teljes ismeretlenségbe érkeztem. Boldog vagyok, hogy csatlakozhattam a budafoki focicsaládhoz, minden erőmmel azon leszek, hogy megháláljam a belém fektetett bizalmat.

Mennyire ismered a csapatot és a játékosokat?

A magyar futballban dolgozó emberként természetesen követtem az együttes szereplését, több futballistával pedig dolgoztam is korábban, amely szintén nagy segítség a jövőre nézve. Jó szellemiségű társaságba csöppentem, a játékosok képességei alapján pedig sokkal többre hivatott a csapat, mint hogy a kiesés ellen harcoljon.

Hogy látod az esélyeinket az idei szezonban, milyen célokért küzdhetünk majd a folytatásban?

Mindenek előtt szeretném kiemelni, hogy Csizmadia Csaba remek munkát végzett, nagyszerű szakembernek tartom őt. Ahogy az imént is mondtam, a jelenlegi helyezésünk egyáltalán nem tükrözi hűen a csapat erejét, bízom benne, hogy hamarosan kilábalunk ebből a hullámvölgyből és a vezetőség elvárásainak megfelelően felzárkózunk a középmezőnybe.

Az első edzést is megtartottad ma délelőtt, mik a legfontosabb tapasztalatok?

Mindig örömmel léptem be a BMTE Stadionba, nagyon szeretem ezt a sporttelepet és azt a fajta barátságos hangulatot, amely övezi. A játékosok lelkiállapotára nyilván rányomja egy picit a bélyegét a rossz szezonkezdet, de azon leszünk a szakmai stábbal, hogy ez minél előbb pozitív irányba változzon. Pörgős edzést vezényeltünk, de úgy látom, mindenki vevő a kemény munkára. Holnap még intenzívebb gyakorlás vár ránk, a hét második felében viszont már a taktikai elemeken lesz a fő hangsúly.

Milyen futballra számíthatnak a szurkolók az irányításoddal?

Nem igazán szeretem a jelzőket, ha egy csapatról van szó, ahogyan a nők esetében, úgy szerintem a labdarúgásban is mindenkinek más a zsánere. De az eddigieknél egy picit kezdeményezőbb stílust szeretnénk kialakítani, a hangsúly viszont most az eredményességen van, másodlagos, hogy milyen futballal, de el kell kezdenünk mérkőzéseket nyerni!