Sajnos nem sikerült jól a szezonkezdet, három fordulót követően egy pont áll a nevünk mellett. Miért ragadtunk be a rajtnál?

Sajnos a felkészülés során megsérültek olyan kulcsembereink, akiknek a hiányát megéreztük az utóbbi meccseken. Emellett szerencsénk sem volt, mindhárom mérkőzésen kaptunk egy olyan gólt, ami megpattant valakin és adott esetben el is kerülhette volna a kapunkat. De nem akarom felmenteni magunkat, eddig sajnos a tudásunk alatt játszottunk a szezonban, így kettőzött erővel dolgozunk majd tovább, akkor talán a mi kezünket is megfogja majd Fortuna.

Nyáron a honlapunknak azt nyilatkoztad, fontos, hogy a hozzád hasonló, rutinos játékosok a pályán belül és azon kívül is segítsék a fiatalokat a tapasztalatukkal és a tanácsaikkal. A mostani helyzetünkben ez talán még inkább kulcsfontosságú, egyetértesz?

Abszolút, ahogyan az imént is mondtam, nehéz időszakon megyünk keresztül, így még fontosabb, hogy ne hibáztassuk, hanem segítsük egymást és összetartsunk. De szerencsére arról szó sincs, hogy ebben a helyzetben bárki feladná, vagy kibékülne a jelenlegi helyzetünkkel. Nálunk jobban senkit nem zavar, hogy még nyeretlenek vagyunk az új idényben, mindent megteszünk majd, hogy ezen mielőbb változtassunk. 

Kemény hét vár ránk, hiszen a szerdai, Gyirmót elleni mérkőzést követően vasárnap az MTK otthonába látogatunk. Embert próbáló feladatnak tűnik, ám pozitívan is elsülhet. Hogy látod az esélyeket?

A másodosztályban nincs lefutott meccs. Közhelynek tűnhet, de az NB II-ben tényleg bárki megverhet bárkit, elég megnéznünk, hogy az eddig eltelt három fordulóban hány meglepetés-eredmény született, elég a DVTK vereségeire, vagy legutóbb a Békéscsaba gyirmóti sikerére gondolni. Nekünk nem szabad a riválisokkal foglalkoznunk, csakis magunkra koncentrálni és minden meccsen úgy kimenni a pályára, hogy nyerni akarunk.

A rutinos hátvédünkkel készült teljes beszélgetést a Promontor Magazin augsztus 17-én megjelenő számában olvashatják szurkolóink!