A Merkantil Bank Liga negyedik játéknapján az előző szezonban még NB I-es Gyirmót  csapatát látjuk vendégül a BMTE Stadionban.

Riválisunk két győzelemmel kezdte az idei szezont, előbb a Szentlőrinc (4-0), majd a Dorog (4-1) ellen gyűjtötte be a három bajnoki pontot magabiztosan. A legutóbbi játéknapon viszont nagy meglepetésre hazai pályán szenvedett vereséget a Békéscsabától a találkozó utolsó perceiben kapott gólnak „köszönhetően”.

A vendégek keretében a fiatal tehetségek mellett olyan rutinos labdarúgók is megtalálhatók, mint a korábbi utánpótlás-válogatott, Liverpoolt is megjárt, 32 esztendős Simon András, vagy a 11-szer a felnőtt nemzeti együttesben is pályára lépő, 33 éves Vass Ádám.

Ami az egymás elleni örökmérleget illeti, eddig öt mérkőzést játszottunk a gyirmótiakkal, amelyek közül hármat tudtunk megnyerni, egy döntetlen és egy vereség mellett. Csapatkapitányunk, Kovács Dávid igazi Gyirmót-specialistának vallhatja magát, hiszen a legutóbbi három összecsapás mindegyikén bevette a győriek kapuját. Legutóbb 2019 novemberében találkoztunk mai riválisunkkal, akkor idegenben 1-1 lett a végeredmény.