Csapatunk vasárnap 19:00 órától megkezdi szereplését a Merkantil Bank Liga új szezonjában, az első fordulóban az Ajka otthonába látogatunk.

Riválisunk az előző idényt stabil szerepléssel a tabella 9. helyén zárta. Kis Károly együttesében a nyáron nem volt nagy a játékosmozgás, a távozó labdarúgógat négy új emberrel pótolták. 

Közülük ketten számunkra is ismerősek lehetnek: egyikük csapatunk hátvédjének, Jagodics Márknak a testvére, Jagodics Bence, másikuk pedig az a Zsolnai Richárd, aki a 2019/2020-as NB II-es pontvadászatban Budafokon futballozott.

Érdekesség, hogy a Veszprém megyeiekkel néhány héttel ezelőtt a BMTE Stadionban felkészülési mérkőzést játszottunk, 1-1-es végeredménnyel zárult az a találkozó. 

A másodosztályban nyolcszor csaptunk össze ma esti riválisunkkal, a mi szempontunkból 2 győzelem, 2 döntetlen és 4 vereség a mérleg. Ahogyan Csizmadia Csaba vezetőedzőnk korábban honlapunknak fogalmazott, az utóbbi időben nem volt sok sikerélményünk az Ajka ellen, nagyon bízik azonban abban, hogy vasárnap megszakítjuk ezt a rossz sorozatot.

Vezetőedzőnkkel alighanem a budafoki focicsalád minden tagja egyetért, hajrá BMTE!