Csapatunk nyáron érkező asszisztens edzőjével, Veress Balázzsal beszélgettünk. 

Hogy érzed magad Budafokon?

Nagyon jól, akárcsak az új játékosok szempontjából, úgy az enyémből is jól jött, hogy az elmúlt egy hónapból három hetet voltunk összezárva Telkiben, valamint Szlovéniában az edzőtáborban. Így jóval könnyebb volt megismerni a csapatot, de azért hosszú is volt ez az időszak és most már mindannyian a bajnoki rajtot és a tétmeccseket várjuk.

Csizmadia Csabával és a szakmai stábbal könnyen megtaláltad a közös hangot?

Igen, de azért ez egy hosszabb folyamat, amely most is zajlik. Minden vezetőedző más-más struktúrában dolgozik, de úgy érzem, megvan köztünk a kölcsönös bizalom és jó munkát végzünk együtt. Abban hiszek, hogy egy stáb akkor működik a leghatékonyabban, ha mindenki a saját tudásának a legjavát tudja beletenni a közösbe. Ha azt a fajta tenni akarást és ambíciót, ami bennünk van, sikerül átadni a csapatnak is, akkor messzire juthatunk.

Hogyan értékeled a nyári felkészülésünket?

Elvégeztük azt a munkát, amit szerettünk volna és bár a kőkemény terhelés miatt nem voltunk frissek az edzőmeccseken, bizakodom, hogy a hosszú távú sikereknek viszont ez lesz a záloga. Jó szellemiségű társaság van Budafokon, így remélem, nem a tavalyihoz hasonló, zaklatott szezon vár a klubra, hanem a tabella első felében küzdünk majd a minél előkelőbb helyezésekért.

Mire számíthatnak a szurkolók a bajnokságban a csapattól?

A játék szempontjából nyilván rendkívül fontos a stabilitás, de szeretnénk kezdeményező futballt játszani és uralni a meccseket. Nyilván ez nem minden esetben lehetséges, de törekszünk majd a proaktív játékra. Ha mindez hatékonysággal is párosul, akkor lesz okuk az örömre a drukkereinknek.