Védelmünk egyik kulcsfontosságú tagja, Fótyik Dominik második budafoki szezonjára készül, 31 éves játékosunkkal beszélgettünk.

Tavaly nyáron érkeztél Budafokra. Az előző szezon felkészülésével összehasonlítva hol tart most a csapatunk?

Szerintem előrébb, nemcsak a tavalyi évhez, hanem az eddigi 14 profi szezonomhoz képest is az egyik legkeményebb nyári felkészülésen vagyunk túl a csapattal. Nagyon komoly munkát végeztünk a nyár folyamán, de úgy érzem, megérte, biztos vagyok benne, hogy jobban szerepelünk majd a bajnokságban. Az összhang is nagyon jó a csapaton belül, a mostani szlovéniai, és a Telki edzőtábor is nagy segítség volt ebből a szempontból, ez pedig a pályán is meglátszik.

Milyen szereplést vársz az előttünk álló pontvadászatban?

Az előző volt sorozatban a harmadik évem, amikor az aktuális csapatommal a kiesés ellen harcoltam, remélem, hogy végre megváltozik ez a rossz széria… Nem akarom ezt a feszültséget, ha már stresszesek leszünk, akkor remélem amiatt, hogy minél előrébb végezzünk majd a tabellán!

Középhátvéd létedre háromszor is eredményes voltál az NB II előző kiírásában. Ha válaszhatnál: három pontot jelentő találat a 90. percben, vagy győzelmet érő szerelés a hosszabbításban?

Hát ez elég nehéz kérdés… Mindkettő jó dolog, de annak ellenére, hogy védő vagyok, az utolsó pillanatokban győztes gólt szerezni biztosan elképesztő érzés, talán azt mondanám. Igyekszem egyébként a pontrúgásoknál jól érkezni a kapu elé, az egyéb játékhelyzetekben nyilván inkább hátulról figyelem az eseményeket.

Hogy látod a keretünket és a nyári játékosmozgásokat?

Erősödtünk az érkezőkkel, a fiatal, tehetséges labdarúgókon kívül érkezett néhány rutinosabb játékos is, akiknek fontos szerep juthat az előttünk álló idényben.

A pályán kívül is fontos események történtek az életedben, hiszen májusban másodszor is édesapa lettél.

Így igaz, elképesztő érzés és hatalmas plusz motivációt ad a mindennapokra. Rendkívüli dolog arra hazamenni, hogy már két pici gyerek vár otthon a feleségemmel, teljesen más így a kikapcsolódás. Minden velük töltött pillanat feltölt, amit aztán a focipályán is tudok kamatoztatni.