Csapatunk immáron egy hete Szlovéniában edzőtáborozik, vezetőedzőnkkel beszélgettünk az eddigi tapasztalatokról.

Korábban úgy fogalmaztál, a szlovéniai edzőtáborban már a taktikai elemeken lesz a hangsúly. A tervek szerint halad a munka?

Abszolút, tökéletesek a körülmények, a tréningek mellett pedig már két edzőmeccsen is  túlvagyunk. Az elsőn az azt megelőző időszak terhelése miatt kissé még fáradtabban mozogtunk, de tegnap már nagyon jól néztünk ki, frissek voltak a srácok, ez pedig mind iramban, mind futómennyiségben meglátszott. Szereztünk három szépségdíjas gólt, ezen kívül is voltak nagy helyzeteink, 90 perc után pedig 3-1-re vezettünk. Mivel kétszer 60 percet játszottunk, az utolsó félórára némileg kényszerből, de felforgattam a csapatot, ettől függetlenül nagyon bosszantott, hogy kicsúszott a kezünkből a győzelem. A főpróba viszont majd szerdán, a cseh élvonalbeli Slovacko ellen jön majd, ott nagyjából már abban az összeállításban játszunk majd, ahogyan a bajnokság folyamán is tervezem.

Egyelőre mind az öt felkészülési meccsünk döntetlennel zárult és bár ebben az időszakban az eredmény másodlagos, a játék képe alapján szinte mindegyik találkozón megvolt az esélyünk a győzelemre. Van benned hiányérzet?

Leginkább az imént említett, tegnapi Aluminij elleni összecsapás miatt voltam ideges, az utolsó pillanatokban kaptuk a harmadik gólt, ráadásul egy pontrúgás után, amit kellő koncentrációval elkerülhettünk volna. A többi meccsen a felkészülés közepén az eredmény valóban másodlagos volt, ráadásul arra is figyeltem, hogy nagyjából mindenki ugyanakkora terhelést kapjon a találkozókon. Ha elindul a szezon, ott majd győzelmekre váltjuk ezeket a döntetleneket, ebben biztos vagyok!

Milyen állapotban van a keret, mindenki készen áll majd a bajnoki rajtra?

Sajnos nem, vannak, akik kisebb sérülésekkel bajlódnak, főleg izomfáradás, vagy húzódás, de ebben a periódusban előfordul, hogy néhányan kiesnek. Balogh Barna vezetésével zajlik a rehabilitációs munka, így bízom benne, hogy nem kell őket sokáig nélkülöznünk.

A szakmai stáb az összhangot különböző csapatépítő programokkal próbálja tökéletesíteni. Ezen a téren mik a tapasztalataid, az öltözői hangulattal nem lesz gond?

Mindig is fontosnak tartottam, hogy nemcsak a taktikán és a terhelésen legyen a hangsúly, hanem azon is, hogy összekovácsolódjon a társaság és minél nagyobb legyen a kohézió. Ezért tartottunk kvízestet, tegnap az új játékosoknak kellett előadniuk különböző bemutatkozó produkciókat, ma pedig raftingoltunk. Alakul a hangulat, ez is elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

Két héttel a bajnoki rajt előtt még milyen utolsó simításokra van szükség?

Leginkább az a fontos, hogy most már mindenki egészséges maradjon. Emellett a frissítés lesz a legfontosabb, szombaton véget ér az edzőtábor, utána pedig már ráfordulunk a bajnoki ritmusra.