Csapatunk kapusedzőjével, Vezér Ádámmal beszélgettünk a szlovéniai edzőtáborról, valamint természetesen a budafoki hálóőrökről is.

Nem csak a mezőnyjátékosoknál, kapusposzton is történt változás a keretünkben: Bese Balázst kölcsönszerződése lejártával visszahívta az MTK, Gundel-Takács Bence személyében viszont egy NB I-es múlttal is rendelkező hálóőr került Budafokra Horváth András és Oroszi István mellé. 

Egyértelműen erősödtünk és ezzel nem Bazsit akarom degradálni, hanem Bencét dicsérni. Ha az eddig mutatott teljesítményét és munkáját a szezonra is át tudja menteni, akkor stabil pontja lehet a csapatunknak. Eddig sem álltunk rosszul kapusposzton, most pedig még inkább megacélosodtunk.

Össze lehet hasonlítani a három kapusunkat? Kinek mi a legnagyobb erőssége?

A kapusposzt mindig is különleges volt a labdarúgáson belül, így nehéz az összehasonlítás és nem is igazán szeretnék különbséget tenni a játékosok között. Az viszont tény, hogy mindenkinek megvan a maga erőssége: Gundinak nagyszerűek a fizikai adottságai, lábbal pedig különösen extra. Pisti remekül fedezi a védelem mögötti területeket, Andris pedig a rutinjával maga a higgadtság, minden helyzetben nyugodt tud maradni. Emellett mindhárman képesek nagy bravúrokra.

A nyári felkészülések egyik fontos része az erőnlét és a fizikai állapot fejlesztése; ti is keményebb munkát végeztetek az utóbbi hetekben?

Igen, nyilván más gyakorlatokat csináltunk, mint mondjuk szezon közben, de most már a formába hozás időszaka van, így a mezőnyátékosokhoz hasonlóan mi is másféle edzésmunkát végzünk. Biztos vagyok benne, hogy az Ajka elleni bajnoki rajtra mindenki a lehető legjobb formába kerül majd.

Hogy telik a szlovéniai edzőtábor?

Már most hosszúnak érzem… De a viccet félretéve minden adott, hogy a tervezett dolgokat véghez vigyük, nagyszerűek a körülmények, az időjárás is tökéletes, nincs akkora forróság, mint Magyarországon, emellett a pihenésre, valamint a regenerálódásra is megvan a lehetőség. Az edzések mellett komoly játékerőt képviselő csapatokkal találkozunk, így az edzőtábor végére nagyjából képet kapunk majd, hogy hol tart az együttesünk.

Edzéseken gyakran te is beállsz a kapuba, azzal a játékosmúlttal, amivel rendelkezel nem lehet teljesen elszakadni a gólvonaltól?

Megmondom őszintén, kicsit már féltem magam, de természetesen, ha Csizi megkér, hogy segítsem a csapatot azzal, hogy én is védek egy kicsit, akkor örömmel teszem és még mindig élvezem a dolgot. Nyilván ilyenkor inkább az irányításon van a nagyobb hangsúly a részemről, a repkedést és a vetődéseket meghagyom a fiataloknak!