A budafoki védelem egyik oszlopa, Vaszicsku Gergő éppen a telki edzőtáborban ünnepelte 31. születésnapját. Hátvédünkkel erről, a felkészülésről és a következő NB II-es pontvadászatról is beszélgettünk.

Hetedik budafoki szezonodra készülsz, hiszen 2016-ban csatlakoztál a csapatunkhoz. Milyen várakozásaid vannak az új idényt illetően?

Az új igazolások és az elvégzett munka alapján abszolút bizakodó vagyok. Van még nagyjából három hetünk a rajtig, az erőnlétünkkel nem lesz baj, a taktikai és játékelemeket pedig majd a szlovéniai edzőtáborban próbáljuk tökéletesíteni. Abból a szempontból is fontos lesz majd az a két hét, hogy még inkább összeszokjon a csapat, hiszen semmiképpen nem szeretnénk az előzőhöz hasonló, mindenki számára csalódást jelentő szezont produkálni.

Hogyan látod a nyári játékosmozgások után a keretünk erősségét?

Szerencsére tavalyhoz képest most jóval kevesebb változás történt, akkor nagyon sokan távoztak és gyakorlatilag egy teljesen új csapatot kellett építenünk. Most az alap adott, az érkezők pedig egyértelműen erősítést jelentenek a számunkra. Könnyen ment a beilleszkedésük is, a pályán ellenfélként már szinte mindenkivel találkoztunk, Tischler Patrik pedig a Puskás Akadámiánál a csapattársam is volt.

Együttesünk egyik legrutinosabb tagjaként mennyire fontos a számodra, hogy ne csak a pályán, hanem azon kívül is segíts a fiataloknak?

Abszolút fontos és nemcsak nekem, hanem a többi hozzám hasonló korban lévő játékosnak is, mindenben számíthatnak ránk a fiatalok a pályán és azon kívül is. Csak úgy juthatunk előre ugyanis, ha mindenki egy irányba húz.

Éppen a telki edzőtábor során ünnepelted a 31. születésnapodat. Hozzászoktál már, hogy a felkészülés közepén kapod a köszöntéseket?

Igen, nem is tudom, mikor ünnepeltem a családommal, mert szinte mindig belecsúszik a felkészülésbe… De ennek is megvan a feelingje, a csapattársak a vacsora után megköszöntöttek, jó hangulatban telt az este.

Egy apró sérüléssel bajlódtál a Besztercebánya elleni edzőmeccset követően, így a Mosonmagyaróvár elleni találkozón nem léptél pályára. Javult a helyzet, milyen állapotban vagy?

Szerencsére nem is igazán volt sérülés, inkább izomfáradás és elővigyázatosságból pihentem. Azóta is teljes értékű edzésmunkát végzek, így minden rendben, várom az előttem álló kihívásokat!