Németh Márió Diósgyőrből tette át a székhelyét a Promontor utcába, új igazolásonk bemutatkozása pedig nagyszerűen sikerült: szombaton, a Mosnmagyaróvár elleni edzőmérkőzésen öt perccel pályára lépése után megszerezte első budafoki gólját is. 27 éves középpályásunkat kérdeztük.

Bemutatásodnál azt mondtad, nagyon várod, hogy meccsen is magadra ölthesd a budafoki felszerelést, ez szombaton meg is történt, sőt, az első gólodat is megszerezted. Hogy érezted magad a pályán?

Álomszerű volt ez a bemutatkozás, főleg ahhoz képest, hogy bár ellenfélként sok játékossal találkoztam a pályán, mindössze egy edzésen voltam túl az új csapattársakkal. A gólpasszt éppenséggel Horváth Olivértől kaptam, akivel Szombathelyen már futballoztunk együtt egy kis ideig, de összességében szerintem kifejezetten jól játszottunk és úgy éreztem, nekem is jól ment. Boldog vagyok, hogy rögtön góllal mutatkoztam be, jót tett a lelkemnek, mert nehéz szezonom volt Diósgyőrben, de remélem ennél sokkal fontosabb találatokat is lövök majd a bajnokság során.

Feltűnő volt a mérkőzésen, hogy szinte minden pontrúgásod után helyzet alakult ki az ellenfél kapuja előtt. Ez egyfajta specialitásod?

Igen, ez mindenképpen ez egyik erősségem, a szögleteket és a szabadrúgásokat is rengeteget gyakoroltam, már egészen fiatal korom óta. Fontosak ezek a szituációk, mert egy szoros mérkőzést akár el is dönthetnek és bár az önmagában kevés, ha jól rúgom középre a labdákat, mert érkezni is kell rá, de bízom benne, hogy ez egy nagy fegyverünk lehet majd a jövőben.

Milyenek az első benyomásaid a BMTE-t illetően?

Nagyon jók, pontosan azt kaptam, amire előzetesen számítottam. Kőkemény munkát végzünk, de ahhoz, hogy eredményesek legyünk, ez elengedhetetlen, így mindenki teszi a dolgát becsülettel. A beilleszkedéssel sem volt gondom, eléggé nyitott vagyok az új dolgokra és az új emberekre, úgyhogy remélem, sikeresek leszünk együtt.

Ha már a keménységet említed: Csizmadia Csaba vasárnap úgy fogalmazott, a terhelés szempontjából a legnehezebb hét lesz a felkészülésben a mostani. Hogy bírja a csapat a “kiképzést”?

Nincs egyszerű dolgunk, az egyszer biztos, úgyhogy meg tudom erősíteni a dolgot, most is fáradtan ülök a fotelemben… De ahogyan arról már a többiek is beszéltek, most ennek van itt az ideje, remélhetőleg az első fordulótól önfeledten élvezzük majd a futballt minden egyes vasárnap és learatjuk a gyümölcsét a kemény munkának.