Csapatunk gőzerővel készül a következő szezonra, a felkészülés jegyében pedig az előző hetet edzőtáborban töltöttük a magyar válogatott “otthonául” is szolgáló Telkiben. Vezetőedzőnket, Csizmadia Csabát kérdeztük a tapasztalatokról.

Hogy sikerült az edzőtábor Telkiben?

Nagyon pozitívan, amit előzetesen elterveztünk, azt maradéktalanul el is végeztük. Minden adva volt ahhoz, hogy folytassuk azt a munkát, amit két héttel ezelőtt elkezdtünk, tökéletes körülmények között készülhettünk. Ahogyan azt már korábban is említettem, fontos volt, hogy a játékosok itt már meccsterhelést is kaptak, a Besztercebánya és a Mosonmagyaróvár ellen is sok jó dolgot láttam a csapattól és kaptam vissza azokból, amiket az edzések során gyakoroltunk.

A nyári szerzeményeinkről mi a véleményed, ők hogyan teljesítettek?

Mindannyian mInőségi igazolások voltak és egytől egyig erősítést jelentenek a számunkra. A többiekhez hasonlóan ők is remek munkát végeztek, a beilleszkedésüket pedig szintén segítette, hogy most egy hétig össze voltunk zárva Telkiben. Amit még fontosnak érzek megjegyezni, hogy szinte teljesen kész van a keretünk.

A szezon célkitűzéseiről már esett szó?

Ebben a fázisban korai és felesleges lenne még célokat megfogalmazni és azokról beszélni, hiszen szűk egy hónap van még hátra a bajnoki rajtig. Annyi viszont bizonyos, hogy minél több mérkőzést szeretnénk majd megnyerni.

Hogyan folytatódik tovább a felkészülés?

Vasárnap pihenőt kaptak a játékosok, hétfőtől pedig újra Budafokon, illetve Nagytétényben készülünk majd. A terhelés szempontjából a legnehezebb hét jön most, így kemény napok várnak ránk, szombaton pedig lesz egy újabb edzőmeccsünk is. Azt követően jön majd a szlovéniai edzőtábor, ahol viszont már nem az erőnléti edzéseken lesz a hangsúly, sokkal inkább a taktikai elemeken és a finomhangoláson.

Sokszor beszéltünk már a motivációról, továbbra is érzed a teljes elszántságot a csapaton?

Természetesen, a saját hozzáállásomból kiindulva nem is hagynám, hogy ez bárkiben megváltozzon. Nagyon eltökéltek a srácok és bizonyítani szeretnének, az eddig elvégzett munka alapján pedig mindenki bízhat abban, hogy sikeresek lehetünk, de csakis együtt, igazi csapatként!