Nyári szerzeményünket kérdeztük az eddigi tapasztalatairól, Budafokra szerződésének körülményeiről és jövőbeni terveiről is.

Immáron több mint egy hete csatlakoztál a keretünkhöz, hogy érzed magad Budafokon?

Nagyon jól, egyelőre minden rendben, úgy érzem jól megy a beilleszkedés is. Az edzőtáborban összezárva most még inkább megismerhetem a többieket, de az is nagy segítség, hogy jó néhány játékossal futballoztam már együtt korábban és ellenfélként is találkoztam néhányukkal. Könnyen befogadott a csapat, igaz, én sem vagyok egy zárkózott típus, úgyhogy az idő múlásával szerintem egyre csak jobb és jobb lesz a helyzet.

Milyen szempontokat mérlegeltél, mielőtt úgy döntöttél, hogy eligazolsz Debrecenből és mi szólt leginkább a BMTE mellett?

A Lokinál lejárt a szerződésem és bár egy futballista életében nehéz tervezni, leginkább a családomat helyeztem előtérbe. A nagyobbik lányom öt éves múlt, jövőre megy majd iskolába, a kisebbik pedig másfél esztendős és mivel van egy családi házunk Budapesten, a hosszú távú terveinkben mindenképpen a főváros szerepelt. Oláh Lóránt sportigazgató vette fel velem a kapcsolatot, ezt követően Jakab János tiszteletbeli elnökkel és Csizmadia Csaba vezetőedzővel is egyeztettem, a Budafok és az én elképzeléseim pedig eléggé közel álltak egymáshoz, így végül könnyen megegyeztünk. Végig azt éreztem, hogy tényleg szeretne megszerezni a klub, ez is fontos szempont volt. Jó játékkal és gólokkal szeretném majd viszonozni ezt a bizalmat.

Kovács Dávid a vele készült beszélgetés során úgy fogalmazott, eddig “halálos” volt az edzőtábor. Egyetértesz a csapatkapitányunkkal?

Abszolút, Kokó nagyon jól fogalmazott, én sem tudnám ennél tökéletesebben kifejezni magam… Balogh Barna erőnléti edző rendesen megdolgoztat minket a konditeremben, ahogyan Csizi a pályán is. A nagy meleg sem segít a helyzetünkön, de egy nyári felkészülés már csak erről szól. Amondó vagyok, inkább most szenvedjünk, mint a bajnokság közben, biztos vagyok benne, hogy a befektetett munkának később meglesz a gyümölcse. 

Szerdán az első edzőmeccsünket is lejátszottuk, 1-1-re végeztünk a szlovák élvonalban szereplő Besztercebánya ellen. Hogy érezted magad a pályán?

Hiába számítok rutinosabb játékosnak, azért egy új csapatban az első mérkőzés engem is nagy várakozásokkal tölt el. A felkészülés közepén persze még ólomlábakon jártam, nem voltam túl friss, de ilyenkor az eredmény nem annyira fontos, a meccsterhelés a lényeg. Egyébként szerintem kifejezetten jól játszottunk, voltak szép támadásaink, több veszélyes helyzetünk, úgyhogy ez a találkozó csak megerősített abban a hitemben, hogy nagy potenciál rejlik a csapatunkban.

Komoly harcra van kilátás a másodosztály következő szezonjában. Mit vársz, mire lehetünk képesek?

Mivel többször is szerepeltem már az NB II-ben, hiszen a Puskás Akadémia, az MTK és a Debrecen színeiben is játszottam a másodosztályban, egyértelműen kijelenthetem, hogy egy csatár szempontjából jóval fizikálisabb ez a liga az élvonalnál. A legtöbb együttes a stabil védekezésre épít, nehezebb itt kibontakozni, mint az NB I-ben, de az eddigi tapasztalataim alapján egy támadószellemű, játszó csapat vagyunk, ahol a fiatal és a rutinos labdarúgók is egyensúlyban vannak, így egy jó felkészülést követően bárkinek megnehezíthetjük majd a dolgát az előttünk álló idényben!