Bár játékosaink és a szakmai stáb tagjai szabadságukat töltik a Merkantil Bank Liga 2021/22-es idénye után, elnökségünk a mai napon már az új szezonra való felkészülés jegyében ült össze.

Ami a vezetőség összetételét illeti, a BMTE elnöke továbbra is Vízi Sándor, a tiszteletbeli elnök Jakab János, az ügyvezető Kiss Norbert, a sportigazgató pedig Oláh Lóránt.

A szakmai stáb nem változik az előttünk álló bajnokságra: Csizmadia Csaba vezetőedző mellett Tóth László másodedzőként, Vezér Ádám kapusedzőként, Balogh Barna erőnléti edzőként, Veselinov Vladimir pedig játékos megfigyelőként folytatja munkáját.

Az utánpótlásban sem történt változás, Markovics József a BLC elnökeként, Pacsi Bálint pedig utánpótlás szakmai vezetőként segíti a mindennapi teendőket. Az egészségügyi stábot Dr. Pethes Ákos főorvos vezeti majd, akinek munkáját tanácsadóként Dr. Szilágyi György segíti majd. Eddigi masszőrünk Noskó Tamás és fizioterapeutánk, Várhelyi Georgina máshol folytatják szakmai munkájukat.

A technikai vezető továbbra is Varga Péter, a szertárért pedig a jövőben is Annau András felel.

Ami a játékosokat illeti, az előző szezont kölcsönben nálunk töltő futballisták, Kotula Máté, Zuigeber Ákos, Szabó Levente és Bese Balázs visszatérnek anyaegyesületükhöz, Szalai Dániel és Kulcsár Kornél szerződése lejár, ahogyan Micsinai Miklós is szabadon igazolható.

Az új átigazolásokon már gőzerővel dolgozik a vezetőség, több NB I-es klub pedig előrehaladott tárgyalásokat folytat a Budafoki MTE-vel egy szoros együttműködés kapcsán.

A csapat június 15-én kezdi meg a felkészülést a 2022/23-as másodosztályú bajnokságra, az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokkal és állapotfelméréssel. Terveink szerint június 27-től egy hétig Telkiben, ezt követően július 12-től tíz napig Szlovéniában edzőtáborozik majd együttesünk. A napi tréningek mellett mindkét helyszínen több edzőmérkőzést is játszunk majd, ezeknek a szervezése a potenciális ellenfelekkel jelenleg is zajlik.

Fontos még megjegyezni, hogy NB II-es alakulatunk és a Budapesti I. osztályban szereplő tartalékcsapatunk, a BMTE II. között az eddigieknél is szorosabb együttműködés várható!

Hajrá Budafok!