Vasárnap 17.00 órtól a Békéscsaba együttese látogat a BMTE Stadionba, a találkozót megelőzően sportigazgatónkat, Vladimir Veselinovot kérdeztük a várakozásairól.

Elég rapszodikus szezonnak érünk a hajrájához, megnyugodnunk azonban egyelőre nem lehet. Mi lesz a kulcs a hátralévő két fordulóban?

Nekünk most egy fordulóban és egy mérkőzésben kell gondolkoznunk, a vasárnapi bajnokinál nem tekintünk előrébb. Kilábaltunk abból a gödörből és nehéz helyzetből, amiben korábban voltunk, ez mutatja a csapat erejét, most pedig már csak egy lépcsőfok választ el attól, hogy kiharcoljuk a bennmaradást, így mindenképpen le kell győznünk a Békéscsabát. Akkor legalább a minimális célkitűzésünket teljesítettük ebben a valóban hullámzó idényben.

Sportigazgatónk, Vladimir Veselinov játékosként 2016 és 2020 között erősítette csapatunkat.

Nagy csatákat megélt, korábbi játékosként te hogy készültél a Békéscsabához hasonló, sorsdöntő találkozókra?

Valóban voltak élet-halál harc meccsek az én pályafutásom során is, számomra az volt a kulcs, hogy 100 százalékban éles maradjak, az első perctől a lefújásig koncentráljak a feladatomra és a csapat céljaira. Szerintem most is ez a döntő, hogy a szurkolók és az ellenfél is lássa a játékosokon, minden csapatrészben, hogy semmi más nem lebeg a szemünk előtt, csakis a győzelem. Voltunk már ebben a szezonban hasonló helyzetben, akkor is bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk erre, biztos vagyok benne, hogy most is menni fog.

A teljes beszélgetést a május 15-én megjelenő Promontor Magazinban olvashatják szurkolóink.