Csapatunk a Merkantil Bank Liga 37. fordulójában vasárnap 17.00 órától a Békéscsabát fogadja a BMTE Stadionban.

Sorsdöntő mérkőzés lehet a vasárnapi, hiszen a csabaiak mögöttünk állnak a tabellán, igaz, ugyanannyi, 39 pontot szerezve. 9 győzelem és 12 döntetlen mellett 15 vereség a mérlegük, szemben a mi 10-9-17-es mutatónkkal, így jelenleg a 16. pozíciót foglalják el.

Legutóbbi öt meccsükből egyet, a Pécs ellenit tudták megnyerni, a Nyíregyháza, a Győri ETO, a Szolnok és a Kecskemét viszont egyaránt legyőzte Brlázs István együttesét. Amelyben mindenképpen oda kell majd figyelnünk a csatár Lukács Raymondra, aki 21 góljával jelenleg vezeti az NB II-es góllövőlistát.

Az őszi egymás elleni meccsen is ő szerzett vezetést a hazaiaknak, amelyet aztán a 72. percben Soltész István bombagóljával egalizáltunk, így 1-1-gyel zárult a meccs.

Ami az összesített mérleget illeti: a másodosztályban eddig 13-szor találkoztunk a Békéscsabával és az imént említett döntetlenen kívül hétszer győztesen, ötször pedig vesztesen hagytuk el a pályát. Legutóbb 2020. március 1-jén fogadtuk riválisunkat a BMTE Stadionban, akkor egy fordulatos mérkőzésen Kovács Dávid duplájának és Szabó Máté találatának köszönhetően 3-2-re nyertünk.