Csapatunk a Merkantil Bank Liga 37. fordulójában a Békéscsabát fogadja, a találkozó pedig sorsdöntő lehet a bennmaradás szempontjából.

Riválisunk és mi is 39 pontot gyűjtöttünk a szezonban, több győzelmünknek köszönhetően viszont mi a 14. helyen állunk, a Békéscsaba pedig a 16. pozíciót foglalja el a tabellán. 

Győzelmünk esetén biztossá válna bennmaradásunk, az utolsó forduló eredményeitől függetlenül ugyanis minimum három csapat már matematikailag sem tudna megelőzni minket.

Az előző, élvonalban eltöltött időszakra sajnos a pandémia rányomta a bélyegét, amíg azonban ott lehettek a drukkerek a BMTE Stadionban, rendre telt ház előtt játszottuk a bajnoki mérkőzéseket, hihetetlen hangulatban. Bár nem tudtuk meghosszabbítani NB I-es tagságunkat, értünk el közösen nagy sikereket, a budafoki focicsalád letette névjegyét a legmagasabb szinten is.

Az idei évben rengeteg nehézséggel küzdöttünk, sajnos az eredmények sem úgy alakultak, ahogyan azt a klubnál mindenki szerette volna, így új célokat kellett kitűznünk és azokért küzdenünk. 

De felálltunk a padlóról, csapatunk többször is bizonyította, hogy már-már lehetetlen helyzetekben is képes a bravúrra. Saját kezünkbe vettük a sorsunkat, vasárnap pedig megtehetjük az utolsó lépést is affelé, amelyre a Budafoki MTE minden egyes tagja, drukkere vágyik.

A szurkolói élet olyan, mint a barátság: vannak mélypontok és vannak hihetetlen csúcsok is, a lényeg viszont a jóban és rosszban való összetartozás.

Bízunk abban, hogy vasárnap minél több szimpatizánsunkkal a helyszínen ünnepelhetjük majd célunk elérését, töltsük meg együtt a BMTE Stadiont! Hiszen ahogyan a szurkolóknak szüksége van a csapatra, úgy most klubunknak is nagy szüksége lesz a buzdításra, talán jobban, mint bármikor!

Hajrá BMTE!