Csapatunk a Merkantil Bank Liga 34. fordulójában a Soroksár SC vendége lesz a Szamosi Mihály Sporttelepen.

Riválisunk 12 győzelemmel, 9 döntetlennel és 12 vereséggel a 9. helyen áll a tabellán, 45 pontot szerezve. Lipcsei Péter együttese jó formában várhatja a találkozót, hiszen legutóbbi három meccsét kivétel nélkül megnyerte, ráadásul idegenben. Sőt, a Haladás, a Szentlőrinc és a Budaörs sem tudta bevenni a Sori kapuját.

Haza pályán viszont nem olyan meggyőző a sárga-feketék mérlege tavasszal, hét mérkőzésükből csak kettőt tudtak megnyerni - a Szolnok (3-2) és a Békéscsaba (2-0) elleni összecsapást. 

A XXIII. kerületiek legeredményesebb játékosai a szezonban Korozmán Kevin, valamint korábbi támadónk, Lőrinczy Attila, akik egyaránt 10-10 gólt szereztek.

Ősszel a BMTE Stadionban gólgazdag meccset játszottunk a Soroksárral, 2-2 lett a végeredmény. A vendégeknél Hudák Martin és Szerető Krisztofer volt eredményes, nálunk Kovács Dávid duplázott.

Ami az egymás elleni mérleget illeti, eddig kilenszer találkoztunk vasárnapi riválisunkkal az NB II-ben, négy soroksári és három budafoki győzelem mellett két döntetlen született.

Vasárnap 17.00 órától jön a 10. összecsapásunk a másodosztályban és remélhetőleg a lefújás után negyedik sikerünknek örülhetünk majd.

Hajrá Budafok!