Csapatunk a legutóbbi két fordulóban, a Haladás és a Szolnok legyőzésével hosszú idő után végre elmozdult a kieső helyekről, a válogatott szünetet kihasználva pedig hétfőn edzőtáborba utazott Bükfürdőre. Vezetőedzőnkkel, Csizmadia Csabával beszélgettünk.

Milyen érzés végre a vonal felett…?

Nagyon régóta vártam ezt a pillanatot, sajnos decembertől a kieső zónában voltunk és bár rendkívül szoros az alsóház, eddig nem sikerült elkerülnünk onnan. Pontosan ezért nem is bízhatjuk most el magunkat, a mostani állapotot kell fenntartani és továbbvinni, de tény, hogy jobb ránézni a tabellára, mint néhány héttel ezelőtt.

Érzed azért a játékosokon, hogy leesett egy nagy kő a szívükről?

Lélektanilag egészen biztos, hogy jobb így készülni, azt viszont nem engedem, hogy megkönnyebüljenek. Már csak azért sem, mert egyáltalán nem dőlhetünk hátra, a szezonban most először fordult elő, hogy két egymás utáni bajnokit megnyertünk. Egy egészséges önbizalmat viszont adnia kell a mostani helyzetnek.

Milyen hangulatban telik az edzőtábor?

Az első napot követően a pro-licenszes edzőképzés miatt sajnos nem lehettem mindig a csapat mellett, de az edzőkollégákkal egyeztetve jó munkát végeznek a fiúk és a hangulat is remek. Pénteken vár még ránk egy edzőmérkőzés, utána kapnak egy hosszabb pihenőt a játékosok, hogy aztán a jövő héten újult erővel vághassunk neki a bajnoki hajrának, amely rendkívül fontos lesz a számunkra. 

A válogatott szünet után Baranya megyei ellenfelek következnek: előbb Szentlőrincre látogatunk, majd a Pécset látjuk vendégül. Mit vársz a két találkozótól?

Mindkét csapat masszív, de nekünk ahogyan eddig, úgy ezután is a saját játékunkkal kell foglakoznunk és azt a mentalitást és küzdeni akarást kivinni a pályára, ami az utóbbi időben jellemzett minket. Minden mérkőzés nehéz lesz, láthattuk, a Haladás előttünk, a Szolnok mögöttünk volt, mégis óriásit kellett küzdenünk. Maximális koncentrációra és a futballisták tudásának a legjavára lesz szükség, akkor elérjük a céljainkat!