Csütörtök esti riválisunk a tabella harmadik helyéről várhatja a mérkőzést és igen jól szerepel az idei pontvadászatban: 26 meccséből 16-ot megnyert a Kecskemét, 5 döntetlen és 7 vereség mellett. 

Igaz, a kudarcokból hármat is a mostani, tavaszi idényben szenvedett el, a DVTK, a Csákvár, valamint a Vasas tudta legyőzni Szabó István együttesét. A legutóbbi fordulóban úgy tűnt, a Siófoknak is sikerül, ám hiába szereztek vezetést a Balaton-partiak a 87. percben, a Bács-Kiskun megyeiek nem adták fel és huszáros hajrával, Katona duplájának köszönhetően végül 2-1-re megnyerték a találkozót.

A vendégek keretében télen nem történtek drasztikus változások, Szabó László Dabasról, Tóth Dávid Szombathelyről érkezett, míg Marsa Levente, Szalai József, Madarász Bence és  Hatvani Dániel távozott a csapattól.

Az őszi egymás elleni mérkőzésen egy gól döntött, sajnos azt a hazaiak szerezték, Tóth Dániel lőtte a győztes találatot a 74. percben. Ami az egymás elleni statisztikát illeti, a másodosztályban eddig ötször találkoztunk a Kecskeméttel és négy vereség mellett egy gól nélküli döntetlen a mérlegünk. Bízzunk benne, hogy a lehető legjobbkor sikerül az első győzelem, hiszen égető szükségünk lenne a három pontra.

Vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba így nyilatkozott az összecsapásról: "Erős csapat látogat hozzánk, remek szezont fut idén a Kecskemét, jó munkát végez a szakmai stáb.Nekünk viszont nem velük kell foglalkoznunk, amit már többször is mondtam: saját magunkat kell legyőznünk... Ha ez sikerül, megnyerhetjük az összecsapást."

Hajrá Budafok!