Elkezdődött a második umagi hét NB II-es csapatunk számára. Az eddigi tapasztalatokról Kovács Dávid mesélt.

"Fizikálisan, mentálisan és taktikai szempontból is kemény munka zajlik az edzőtáborban" - fogalmazott csapatkapitányunk. "Azt látom mindenkin, hogy maximálisan odateszi magát és komolyan veszi a feladatokat. Az első két felkészülési mérkőzésen ugyan nem tudtunk nyerni, ám a teljesítményünk bizakodásra adhat okot, sok pozitívum volt az élvonalbeli riválisok ellen mutatott játékunkban. Persze van még mit kijavítanunk és a tartalékcsapatból felkerülteknek is tapasztalatot kell szerezniük."

A szezonban hatgólos támadónk az első, umagi felkészülési találkozón megszokott posztján futballozott, a Domžale ellen azonban a jobbszélen szerepelt. 

"Ez a kísérletezés része, amire ezek az edzőmeccsek lehetőséget adnak. Nem ért váratlanul a dolog és nem volt számomra ismeretlen a feladat, korábban többször voltam már szélső. Előfordulhat, hogy tavasszal ezen a poszton is játszom majd vagy épp a csatár mögötti pozícióban" - tette hozzá Kovács Dávid, akit a horvátországi járványhelyzetről is kérdeztünk.

"A szálláshelyünkön természetesen kötelező a maszkviselés, de így van ez otthon is, zárt térben. Ezzel most már jó ideje együtt kell élnünk, valamelyest hozzá is szoktunk. Umagban jó minőségű füves pályákon, plusz fokokban edzhetünk és minden adott ahhoz, hogy sikeres felkészülést csináljunk."

Csapatunkra még két felkészülési mérkőzés vár a bajnokság folytatásáig: január 20-án a horvát HNK Rijeka, egy nappal később a szlovén NK Aluminij lesz az ellenfelünk.