A háromhetes téli pihenő után hétfőn újra megtelt élettel a budafoki sporttelep és NB II-es csapatunk öltözője. Játékosaink és a szakmai stáb tagjai örömmel üdvözölték egymást a közös reggeli előtt, amelyet videózás, majd egy nagyjából másfél órás edzés követett.

A rávezető gyakorlatokból és egymás elleni játékból álló tréningen öt, a tartalékcsapatunkhoz tartozó fiatal, Forrai Zoltán, Greska Bence, Ilyés Bátony, Molnár Bence és Nagy András is részt vett, valamint ketten, akik próbajátékon szerepelnek.

"Az 1998-as születésű támadó középpályás, Soós Dávid kapcsán a heti edzésmunkája, teljesítménye alapján döntünk arról, hogy velünk marad-e a folytatásban. A 17 éves csatár, Dala Samu pedig a jövő embere, ő hosszú távon jelenthet erősítést számunkra" - mondta a próbázókról vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba. "Ami a BMTE II-től érkezőket illeti, aki bizonyítja, hogy helye van az első csapat keretében, arra a tavasz során is számítani fogok. A tartalékcsapatnál zajló jó szakmai munka lehetővé teszi, hogy saját fiataljaink is lehetőséget kapjanak."

A munka keddtől napi két edzéssel folytatódik, csütörtökön és pénteken pedig az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok várnak játékosainkra.

"A téli felkészülés rövid, nekünk most ehhez kell alkalmazkodni és a lehető leghatékonyabban kihasználni a rendelkezésre álló időt" - folytatta vezetőedzőnk. "Nem a nulláról kezdjük az építkezést, a játékosok elvégezték a pihenőidőre kiadott feladatokat és motiváltan tértek vissza a szünetről. Sok mindenben kell előrelépnünk ahhoz, hogy a minket sújtó és az önbizalmunkat megtépázó átkot lerázzuk magunkról. Tiszta fejekre, csapaton belüli egységre és teljes koncentrációra van szükségünk, hogy újra sikeresek legyünk."

A négyhetes felkészülés során január 10-től 22-ig a horvátországi Umagban edzőtáborozunk, amely során négy edzőmérkőzést is játszunk külföldi, élvonalbeli ellenfelekkel. A találkozókról és azok kezdési időpontjáról rövidesen tájékoztatjuk szurkolóinkat.