Január 31-én mostani riválisunk, a DVTK ellen mutatkozott be budafoki színekben Jagodics Márk, aki azóta védelmünk oszlopos tagjának számít, hiszen mindössze három bajnoki mérkőzésen maradt ki a kezdőcsapatból. A 29 éves középső védő tudja, nem vagyunk könnyű helyzetben, de úgy érzi, még a téli szünetig képesek leszünk feljebb lépni a tabellán.

“Nem úgy alakult ez az ősz, ahogy szerettük volna, mentálisan és fizikálisan is lemerített minket mindaz, ami az utóbbi hónapokban történt. Az év utolsó két mérkőzésére azonban össze kell szorítanunk a fogunkat, mozgósítanunk kell az erőtartalékokat, mert pontokat akarunk szerezni” - mondta.

Játékosunk az elmúlt időszak pozitívumai között említi a védekezést, amely a számok alapján is stabilabbá vált. Csizmadia Csaba érkezése óta hat bajnokin öt gólt kaptunk, két alkalommal pedig sikerült “lehúznunk a rolót”. 

“Csizivel elsődlegesen a védekezést próbáltuk összerakni és masszívabbá tenni, mert abban a szituációban, amelybe belekerültünk, a hátsó stabilitás különösen fontos. Úgy érzem, ebből a szempontból sikerült is az előrelépés, ahhoz azonban, hogy végre mérkőzéseket nyerjünk, a támadójátékunkon, a helyzetkihasználásunkon is javítanunk kell.”

Jagodics Márk arra számít, hogy a jó erőkből álló diósgyőriek támadni fognak a Promontor utcában, így nagyobb területek nyílhatnak támadóink előtt, mint a Nyíregyháza vagy a Békéscsaba elleni találkozókon. Hátvédünk hozzátette: élt már meg a mostanihoz hasonló helyzetet pályafutása során, így tapasztalatával is igyekszik segíteni társait.

“A fiatalok elfogadnak egy-egy jó szót, tanácsot vagy biztatást és akárcsak mi, rutinosabbak, mindent megtesznek azért, hogy kijöjjünk a gödörből. Mindenki 110 százalékkal dolgozik, a befektetett munkának pedig meglesz az eredménye!”

A DVTK elleni mérkőzés vasárnap 18:30 perckor kezdődik a BMTE Stadionban. A szurkolóinkat érintő információkat IDE KATTINVA olvashatod el.