Pályafutása eddigi legemlékezetesebb gólját szerezte Soltész István vasárnap Békéscsabán (1-1), ahol Adorján Krisztián szöglete után kapásból bombázott a hálóba.

"Hetek óta szerepel a repertoárunkban ez a szögletvariáció, sokat gyakoroltuk az edzéseken" - mondta Soltész István, aki a látványos találat pillanatában még 20 éves volt, hétfőn viszont betöltötte 21. életévét. "Krisz remekül emelt a hosszú oldalra, én pedig a megbeszéltek szerint érkeztem és a jobb rüsztöm belső oldalával találtam el a labdát. Örülök, hogy sikerült jól eltalálnom, de az lett volna az igazi, ha mindhárom pontot elhozzuk Békéscsabáról."

Középpályásunk arról is beszélt, szerinte miért nem sikerült nyernünk a Viharsarokban.

"Az első félidőben elég álmosan futballoztunk. Hiába uraltuk a játékot, lassan járattuk a labdát, kevésszer tudtunk az ellenfél védelme mögé kerülni és olyan helyzeteket kialakítani, amiből gólt szerezhettünk volna. A játékrész végén ráadásul fegyelmezetlenek voltunk és hátrányba kerültünk. A szünet után úgy jöttünk ki a pályára, hogy meg szeretnénk fordítani a meccset. Tudtuk, hogy ehhez keményebb és pontosabb futballra van szükségünk, a befejezésekre pedig még jobban oda kell figyelnünk."

Soltész István szerint a hazai piros lap után az utolsó tíz percben sikerült újabb lendületet vennünk, de a győzelmet érő gólt már nem tudtuk megszerezni.

"Fölényben futballoztunk, beadásokkal, átlövésekkel, nagy bedobásokkal próbálkoztunk, ám sajnos csak lehetőségekig jutottunk. Mindent megtettünk most is a három pont megszerzéséért és megint nüanszokon múlt a győzelem. Csinálnunk kell tovább, maradt bennünk hit és erő az utolsó két fordulóra, azon leszünk, hogy minél több pontot szerezzünk az év hátralévő két mérkőzésén."

Csapatunk vasárnap 18:30 perckor a DVTK-t fogadja.