Az őszi szezon utolsó idegenbeli mérkőzése következik csapatunk számára vasárnap 17 órától Békéscsabán. A budafoki küldöttség huszonegy játékossal és a szakmai stáb tagjaival már szombaton a Viharsarok felé vette az irányt. Csizmadia Csaba a találkozót megelőzően Gyulán vezényelt edzést együttesünknek.

"Tartalmas hét a mostani, Balmazújvárosból hazatérve edzettünk, majd szerdán újra pályára léptünk. Egy nap pihenőt követően már a Békéscsaba elleni bajnokira készültünk, most pedig ismét útra keltünk" - foglalta össze a programot vezetőedzőnk, aki hozzátette, mindez nem jelenthet semmiféle kifogást a vasárnapi kilencven perc során.

"Minden mérkőzésre úgy készülünk, hogy győzni szeretnénk, nem szabad azonban, hogy ez görcsössé tegye a játékosokat. Szerdán, az Ajka ellen már több gólszerzési lehetőségünk volt, mint az azt megelőző mérkőzéseken, de a helyzetkihasználáson sok minden múlik. Mindig mondom a támadóknak, hogy egy ziccer kihagyása ugyanolyan, mint amikor egy védő hibázik és abból gólt kap a csapat. Sokkal jobban kell összpontosítani."

Ellenfelünk, a Békéscsaba két hellyel és egy ponttal van lemaradva tőlünk a tabellán. A legutóbbi két fordulóban előbb az ETO FC Győr otthonában, majd hazai pályán a Nyíregyháza ellen nyert 1-0-ra.

"A békéscsabaiak nem kezdték jól a szezont, az utolsó két mérkőzésen gyűjtött hat pont viszont komoly fegyvertény. Sokszor elmondtam már, hogy nincs könnyű ellenfél ebben a mezőnyben, ugyanakkor mindenki verhető, így vasárnap is a három pont megszerzésének reményében lépünk pályára."

A vasárnap 17 órakor kezdődő mérkőzésről online szöveges közvetítés formájában számolunk be a BudafokiMTE.hu-n.