Hétfő óta Bükfürdőn edzőtáborozik a Merkantil Bank Liga november 21-i folytatására készülő csapatunk.

"Mivel az előttünk álló hétvégén nincs bajnoki mérkőzés, a szokottnál is többet tudunk beletenni a heti munkába" - mondta támadónk, Kovács Dávid. "Kétségtelenül fárasztóak ezek a napok, de úgy érzem, fizikailag és mentálisan is jó tesz most az, hogy a világtól elzárva, már-már mini alapozás jelleggel dolgozunk. Ma két taktikai jellegű edzésünk volt, a támadó és védekező pontrúgásokat is gyakoroltuk. Igyekszünk minden olyanra felkészülni, amellyel a meccseken is találkozhatunk."

Csapatkapitányunk arról is beszélt, hogy bármennyire is rossz most a tabellára nézni, nem hagyják, hogy a 14. hely okozta csalódottság az előrelépés útjába álljon.

"Nem gondoltam arra, hogy tizenöt forduló után ilyen pozícióban leszünk a tabellán, de mindent megteszünk azért, hogy ez változzon. A csapaton belüli hangulatra nem lehet panasz, vannak ugyan néha összezörrenések, de ezek előfordulnak minden közösségben. A hangsúly azon van, hogy pozitívak maradjunk. Ez nem jelenti azt, hogy elfelejtjük vagy a szőnyeg alá söpörjük, ami eddig történt. A múltból tanulnunk, építkeznünk kell, a jelenben és a jövőben pedig pontokat kell gyűjtenünk. Azt a taktikailag fegyelmezett, stabil csapatjátékot kell megvalósítanunk, ami a feljutás előtt és a tavalyi szezon első felében jellemző volt ránk. Alapvetően ez lehet a kulcs a sikerhez" - fogalmazott a szezonban ötgólos Kovács Dávid.