“Most akkor kinek drukkoljak?”

Ha Budafok és Újpest, akkor Noskó Ernő. 

Az olimpiai bajnok hátvéd 1964-től tíz éven keresztül volt az Újpesti Dózsa játékosa. A korszak egyik legjobb magyar klubcsapatával hat bajnoki címet nyert, pályára lépett BEK-elődöntőben és VVK-döntőben, kétszer pedig a Magyar Népköztársasági Kupában is a csúcsra ért.

“Baróti Lajosnál mindig úgy kezdtük a kupasorozatot, hogy a legjobb tizenhatig a tartalékok játszottak. Onnantól aztán jött az első csapat. Akkoriban Újpesten nem volt akkora jelentősége a Magyar Kupának, mint most. A bajnokság megnyerése volt a legfontosabb. Persze emlékszem a Honvéd és a Komló elleni kupadöntőkre, 1969-ben 3-1-re, két évvel később 3-2-re győztünk a Népstadionban” - nosztalgiázott Noskó Ernő, aki 1974-ben igazolt a BMTE-hez.

“Nagyon szerettem Budafokon futballozni, kitűnő játékosaink voltak és egy nagyszerű edzőnk Mészöly Kálmán személyében. Annak a csapatnak az NB I-ben lett volna a helye, azt vertünk meg, akit csak akartunk. Sajnos a magyar futball akkori vezetői nem engedték, hogy feljussunk, mondván, van már elég fővárosi klub az élvonalban.”

A korábbi kiváló labdarúgó szerint jelenleg az Újpest és a BMTE sem úgy szerepel, ahogy azt remélte, de abban bízik, hogy a két együttes élvezetes, jó mérkőzést játszik majd egymás ellen.

“ Budafokon alaposan átalakult a keret a nyáron, kívánom, hogy a visszatérő Csizmadia Csaba hozza ki belőle a maximumot és legyen újra eredményes” - tette hozzá Noskó Ernő.

Akkor végül kinek drukkol szerda este?

“Újpesten és Budafokon is nagyon jól éreztem magam. Mindkét csapatnak szurkolok. Azt lehet?”